Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Mrkvový dort - Školní jídelna

Mrkvový dort - Školní jídelna

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★
Čas přípravy: 2 hod

Ingredience:

Korpus:

 
  • 225 g cukru krupice
  • 325 g mrkve
  • 100 g vajec
  • 15 g vanilinového cukru
  • 55 g slunečnicového oleje
  • 5 g mleté skořice
  • 10 g prášku do pečiva
  • 2g soli
  • 80 g jader vlašských ořechů
  • 225 g hladké mouky „00“
  • 70 g ananasového kompotu bez nálevu

Krém:

 
  • 200 g sýru philadelphia
  • 50 g smetany 33 %
  • 75 g moučkového cukru

 

 Cena za porci: cca 9,90 Kč

Postup:

Příprava těsta:

1. Oloupanou mrkev uvaříme na skus a nastrouháme na hrubém struhadle.

2. Ananas přesekáme na kousky o velikosti cca 3mm.

3. V kotlíku vyšleháme do pěny vejce s cukrem, vanilinovým cukrem a olejem, poté vmícháme ananas s mrkví.

4. Prosátou mouku smícháme se sypkými přísadami (skořice, prášek do pečiva, sůl, vlašské ořechy) a lehce smícháme s vejci.

5. Hmotu nalijeme do připravené dortové formy, uhladíme a pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C cca 90 minut.


Příprava krému:

1. Philadelphii společně s cukrem a smetanou vyšleháme do pevného krému.


Dohotovení:

1. Upečený a vychlazený korpus potřeme vyšlehaným krémem a špičkou nože odekorujeme.

2. Krájíme dobře vychlazený, nejlépe druhý den.


Podávání:

1. talíř posypeme malým množstvím strouhaných ořechů a na střed přeložíme řez dortu.

  


Komentář týmu MAKRO akademie: 

Ve stravovacích zařízeních typu školních jídelen nebo kantýn se vesměs nabízejí stále stejné dezerty – často za použití chlazených či mražených polotovarů. Tento dezert je velmi jednoduchý na přípravu, navíc odpovídá spotřebnímu koši – mrkev, ořechy, mléčný produkt a ponížené množství cukru a soli.
Proč tedy nedat dětem zeleninu ve formě dezertu?

 

Recept připravil tým MAKRO Akademie.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina