Postup:
Příprava těsta:
1. Oloupanou mrkev uvaříme na skus a nastrouháme na hrubém struhadle.
2. Ananas přesekáme na kousky o velikosti cca 3mm.
3. V kotlíku vyšleháme do pěny vejce s cukrem, vanilinovým cukrem a olejem, poté vmícháme ananas s mrkví.
4. Prosátou mouku smícháme se sypkými přísadami (skořice, prášek do pečiva, sůl, vlašské ořechy) a lehce smícháme s vejci.
5. Hmotu nalijeme do připravené dortové formy, uhladíme a pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C cca 90 minut.
Příprava krému:
1. Philadelphii společně s cukrem a smetanou vyšleháme do pevného krému.
Dohotovení:
1. Upečený a vychlazený korpus potřeme vyšlehaným krémem a špičkou nože odekorujeme.
2. Krájíme dobře vychlazený, nejlépe druhý den.
Podávání:
1. talíř posypeme malým množstvím strouhaných ořechů a na střed přeložíme řez dortu.
Komentář týmu MAKRO akademie:
Ve stravovacích zařízeních typu školních jídelen nebo kantýn se vesměs nabízejí stále stejné dezerty – často za použití chlazených či mražených polotovarů. Tento dezert je velmi jednoduchý na přípravu, navíc odpovídá spotřebnímu koši – mrkev, ořechy, mléčný produkt a ponížené množství cukru a soli.
Proč tedy nedat dětem zeleninu ve formě dezertu?
Recept připravil tým MAKRO Akademie.