Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Ořechový cupcake

orechovy_cupcake-400

Počet porcí: 12 ks
Obtížnost: ★★
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • suroviny na korpus: 150 g hladké mouky
  • 180 g domácího vanilkového cukru
  • 1 sáček kypřícího prášku
  • 90 ml slunečnicového oleje
  • 100 ml mléka
  • 3 vejce od šťastných slepic
  • 120 g mletých vlašských ořechů 
  • suroviny na krém: 250 g mascarone
  • 250 ml smetany na šlehání (min 33%)
  • suroviny na zdobení: 100 g kvalitní peckové čokolády (koupíte v Makro)
  • hrst nasekaných vlašských ořechů
 

Postup:

1. Hladkou mouku prosijte do mísy, přidejte kypřící prášek a vše promíchejte.

2. Do mísy robotu dejte olej, mléko, vejce a cukr, a vše dohromady promýchejte pádlem. Pak postupně přidávejte sypké suroviny a promíchávejte dohromady.

3. Nakonec do těsta ručně stěrkou vmíchejte mleté vlašské ořechy.

4. Formu vyložte papírovými košíčky a naplňte je těstem, zhruba jeden centimetr pod okraj.

5. Pečte v troubě předehřáté na 175°C zhruba 25 minut.

6. Pak proveďte test špejlí. Hotové dortíky nechte vychladnout v plechu. Dortík je díky ořechům krásně vláčný.

7. Na vychladlé dortíky zdobte krém z mascarpone a šlehačky.

8. Ten připravíte tak, že spolu vyšleháte obě suroviny. Naplníte zbobící sáček s trezírovací špičkou a nazdobíte dortíky.

9. Ty dejte ztuhnout do lednice a mezi tím rozpustě ve vodní lázni čokoládu a nasekejte vlšské ořechy na ozdobu.

10. Ledové dortíky namáčejte do rozpuštěné čokolády a posypte nasekanými ořechy.

 

     Recept byl připraven dle Leli’s Cupcakes.

 zdobeni

 



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina