Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Perníčkový cupcake

cupcake_s_pernikem-400

Počet porcí: 12 ks
Obtížnost: ★★
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 
  • Perníčkový cupcake - 150 g polohrubé mouky 
  • 150 g hladké mouky 
  • 2 lžičky jedlé sody 
  • 2 lžíce perníkového koření 
  • špetka soli
  • 2 vejce od šťastných slepic 
  • 120 g třtinového cukru
  • 120 ml slunečnicový olej
  • 250 ml podmáslí
  • Cream cheese se skořicí - 250 g mascarpone 
  • 300 g philadelphie
  • 100 g cukr krupice
  • 1 lžička skořice
 

Postup:

1. Polohrubou i hladkou mouku prosijte do mísy, přidejte jedlou sodu, perníkové koření a špetku soli, vše promíchejte.

2. V kuchyňském robotu balónovou metlou šlehejte vejce a třtinový cukr, dokud směs nezhoustne a nenabyde.

3. Balónovou metlu vyměňte za pádlo. Ve sklenici smíchejte slunečnicový olej a podmáslí a postupně přidávejte do vaječné směsi a zapracujte.

4. Až bude směs hladká, začněte pomalu přidávat moučnou směs. Nakonec krátce promíchejte na nejvyšší otáčky.

5. Formu vyložte papírovými košíčky a naplňte je těstem, zhruba jeden centimetr pod okraj. Pečte v předehřáté troubě 18 min na 200°C.

6. Pak proveďte test špejlí. Hotové cupcaky nechte vychladnout v plechu.

7. Do vychladlých dortíků můžete udělat malou dirku a naplnit je kyselejší (například rybízovou) domácí zavařeninou.

8. Na krém si připravte mascarpone i Philadelphii, ty vyndejte chladné z lednice až těsně před přípravou krému.

9. Do kotlíku kuchyňského robotu odvažte potřebné množství všech surovin a začněte postupně zapněte robot až na nejvyšší otáčky a vyšlehejte do pevného krému.

10. Šlehá se krátce, zhruba 2 minuty, dejte pozor, aby se nepřešlehal, sražený krém nejde zachránit.

11. Hotový krém ihned naplňte do zdobícího sáčku s trezírovací špičkou a zdobte jim vychlazené dortíky. Ty pak dozdobte malými perníčkovými kolečky s cukrovou vločkou z potahové hmoty.

                      Recept byl připraven dle Leli’s Cupcakes.

 zdobeni

 



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina