Postup:
1. Vejce s cukrem a kakaem ušleháme do pěny a opatrně vmícháme mouku.
2. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem do tvaru čtverce či obdélníku.
3. Pečeme zprudka asi 5 minut v troubě předehřáté na 200 °C, a jakmile těsto na povrchu lehce zrůžoví, plech vytáhneme, aby neztvrdlo.
4. Korpus ještě zatepla zarolujeme i s pečicím papírem, zabalíme do vlhké utěrky a necháme vychladnout.
5. Lehce oslazenou šlehačku vyšleháme do tuha (vynecháme-li cukr, více vynikne chuť fialek).
6. Rozprostřený korpus potřeme šlehačkou a rovnoměrně posypeme fialkami, několik jich necháme na ozdobu. Srolujeme a dáme do chladničky.
7. Před podáváním ozdobíme zbylými květy a lehce pocukrujeme.