Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Řepa, espuma, tvaroh

repa_espuma_tvaroh-400

Počet porcí: 10 porcí
Obtížnost: ★★
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 
  • Espuma - 500 g řepné šťávy Rauch
  • 120 g prášku Espuma cold 
  • Nok - 500 g tučného tvarohu (ideálně v kostce)
  • 150 g zakysané smetany
  • 250 g smetany (33 %)
  • 15 g soli 
  • Křupka - 20 g tapiokové mouky
  • 150 ml vody
  • 100 g hroznového oleje 
  • Pyré z řepy - 250 g vařené červené řepy
  • 30 g hroznového oleje
  • 5 g soli
  • 40 g octa Chardonnay
  • 30 g Pernodu
  • 10 g cukru krupice
  • xantan dle potřeby 
  • Doplňky - 80 g červené řepy s octem
  • 80 g žluté řepy se solí
  • 80 g čerstvého tuřínu
  • 0,5 g řepného prachu
  • Majonéza - 150 g majonézy
  • 30 g šťávy z řepy
  • 5 g soli 
  • 40 g minivýhonků anýzu
 

Postup:

1. Espuma - obě suroviny smícháme a přelijeme do sifonové lahve o obsahu 1 litr.

2) Naplníme dvěma bombičkami, protřepeme a necháme chvíli stát ve stojánku na lahve.

3) Nok -  všechny suroviny vymícháme do hladké konzistence. Musí mít stejnou teplotu, jinak se pomazánka srazí. 

4) Křupka - všechny suroviny smícháme a nalijeme do lahvičky s malým otvorem.

5) Na pánev o teplotě cca 180 °C pozvolna nalijeme hmotu. Vlivem odpařování se v ní tvoří otvory (síťovina), následně je připravena k použití.

6) Pyré z řepy - do thermomixu vložíme vařenou řepu, ochutíme octem, solí, Pernodem, cukrem a vymixujeme.

7) Nakonec přidáme xantan a opět vymixujeme do pyré. Krátce vymícháme s olejem, aby bylo pyré lesklé.

8) Omyté řepy nakrájíme na nářezovém stroji na velmi tenké plátky a odděleně naložíme do soli a octa, tuřín jen do studené vody.

9) V míse smícháme majonézu se šťávou z řepy a ochutíme solí.

  


Archiv receptů

Epikure

Čerstvá zelenina