Postup:
1. Espuma - obě suroviny smícháme a přelijeme do sifonové lahve o obsahu 1 litr.
2) Naplníme dvěma bombičkami, protřepeme a necháme chvíli stát ve stojánku na lahve.
3) Nok - všechny suroviny vymícháme do hladké konzistence. Musí mít stejnou teplotu, jinak se pomazánka srazí.
4) Křupka - všechny suroviny smícháme a nalijeme do lahvičky s malým otvorem.
5) Na pánev o teplotě cca 180 °C pozvolna nalijeme hmotu. Vlivem odpařování se v ní tvoří otvory (síťovina), následně je připravena k použití.
6) Pyré z řepy - do thermomixu vložíme vařenou řepu, ochutíme octem, solí, Pernodem, cukrem a vymixujeme.
7) Nakonec přidáme xantan a opět vymixujeme do pyré. Krátce vymícháme s olejem, aby bylo pyré lesklé.
8) Omyté řepy nakrájíme na nářezovém stroji na velmi tenké plátky a odděleně naložíme do soli a octa, tuřín jen do studené vody.
9) V míse smícháme majonézu se šťávou z řepy a ochutíme solí.