Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Sněhové obláčky s lesním ovocem

snehove_oblacky_ovoce-400

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • Bílková hmota: 200 g pasterovaných vaječných bílků
  • 100 g cukru krupice ARO
  • Ochucené mléko: 250 g mléka
    1,5 %
  • 0,2 g čerstvého vanilkového lusku
  • 50 g cukru krupice ARO
  • 50 g pomeranče na strouhání kůry
  • Lesní ovoce: 500 g mražené lesní ovoce Metro Chef
  • 50 g cukru krupice ARO
  • 150 g suchého červeného vína
  • 20 g kukuřičného škrobu
  • Dekorace: 20 g čerstvé máty peprné Metro Chef
  • 20 g moučkového cukru ARO
     

 

 

Postup:

1) Příprava ovoce (cca 20 minut): Ovoce nakrájíme na kousky a zasypeme cukrem. Za chvíli ovoce pustí šťávu, kterou zcedíme a zavaříme v kastrůlku spolu s vínem. Nakonec omáčku zahustíme škrobem, přecedíme zpátky na lesní  ovoce a necháme vychladnout. 

2) Příprava sněhových obláčků  (cca 15 minut): Z bílků a cukru vyšleháme pevný sníh. Kulaté tvořítko nebo hrneček vytřeme olejem, vysypeme moučkovým cukrem  a přeložíme na gastronádobu. Následně ho pomocí cukrářského sáčku naplníme ušlehaným sněhem, povrch upravíme špachtlí a vložíme do gastronádoby  s vodní lázní. Tu vložíme do konvektomatu předehřátého na 100 °C na program pára a po cca 2 minutách ji vyjmeme. Poté bílky vyklopíme a povrch opálíme opalovačkou na crème brûlée.

3) Podávání: Do středu teplého talíře umístíme obláček, obložíme dokola teplým ovocem a ozdobíme mátou. 



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina