Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Thajské ságo

Thajské Ságo

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★
Čas přípravy: 40 min

Ingredience:

 
  • 500 ml kokosového mléka
  • 4 pol. lžíce vařených tapiokových perel 
  • 8 puků palmového cukru
  • 500 ml vody
  • 3 ks citronové trávy
  • 5 limetových listů
  • 4 pol. lžíce zrn z vařené kukuřice
  • 1 pol. lžíce drcených pistáciových oříšků 
  • 2 pol. lžíce sušeného chlebovníku
  • 8 snítek thajské bazalky


Příprava:

1. V hrnci rozpustíme 4 puky palmového cukru, podlijeme vodou, přidáme citronovou trávu a limetové listy. 

2. Pozvolna vaříme, dokud nevznikne jemný sirup.

3. Ten následně zchladíme, zcedíme a přidáme do něj předem uvařená kukuřičná zrnka a necháme je marinovat minimálně 2 hodiny. 

4. 4 puky palmového cukru svaříme s kokosovým mlékem na jemný krém a poté ho zchladíme.

5. Tapiokové perly vložíme do vroucí vody, uvaříme je do změknutí, poté přecedíme a důkladně propláchneme studenou vodou.

 

Podávání:

1. Do skleněné misky vložíme tapiokové perly, marinovanou kukuřici a podlijeme připraveným kokosovým krémem. 

2. Ozdobíme ledovou tříští, pistáciovými oříšky, chlebovníkem a snítky thajské bazalky.

 

Recept podle šéfkuchaře Zdeňka Křížka.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Další sortiment