Příprava:
1. V hrnci rozpustíme 4 puky palmového cukru, podlijeme vodou, přidáme citronovou trávu a limetové listy.
2. Pozvolna vaříme, dokud nevznikne jemný sirup.
3. Ten následně zchladíme, zcedíme a přidáme do něj předem uvařená kukuřičná zrnka a necháme je marinovat minimálně 2 hodiny.
4. 4 puky palmového cukru svaříme s kokosovým mlékem na jemný krém a poté ho zchladíme.
5. Tapiokové perly vložíme do vroucí vody, uvaříme je do změknutí, poté přecedíme a důkladně propláchneme studenou vodou.
Podávání:
1. Do skleněné misky vložíme tapiokové perly, marinovanou kukuřici a podlijeme připraveným kokosovým krémem.
2. Ozdobíme ledovou tříští, pistáciovými oříšky, chlebovníkem a snítky thajské bazalky.
Recept podle šéfkuchaře Zdeňka Křížka.