Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Trhanec s ořechy a švestkami

trhanec_400

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • 100 g rozinek
  • 60 ml tuzemáku
  • 250 g hladké mouky
  • 6 vajec
  • 350 ml mléka
  • 6 lžic cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • citronová kůra
  • máslo
  • vlašské ořechy
  • 200 g švestek
  • mletá skořice
  • moučkový cukr

Postup:

1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky.

2. Žloutky rozšleháme s vanilkou, přilijeme mléko a za stálého míchání pomalu přisypáváme mouku.

3. Přidáme rozinky namočené v rumu a citronovou kůru.

4. Nakonec pomalu vmícháme ušlehaný sníh z bílků a cukru.

5. Hotové těsto pečeme pomalu z obou stran na másle. Upečenou placku lžící roztrháme v pánvi a ještě orestujeme.

6. Servírujeme s rozvařenými švestkami, vlašskými ořechy a skořicovým cukrem.



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina