Postup:
1. Cukr, celá vejce, žloutky a vanilkový cukr utřete do pěny. Poté pomalu přidejte citronovou šťávu, citronovou kůru a mouku. Důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
2. Ze všech pěti bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně vmíchejte do těsta.
3. Formu na beránka vymažte máslem a pečlivě vysypte polohrubou moukou. Těsto vlijte do vymazané formy pár milimetrů pod okraj, aby Vám nevyběhl, a formu vložte do trouby předehřáté na 200 °C (u horkovzdušné na 180 °C).
4. Beránka pečte zhruba 40 minut, těsto se Vám krásně rozvoní. O tom, zda je dobře upečený, se přesvědčíte pomocí špejle - pokud ji vytáhnete čistou, těsto je hotové.
5. Formu vyjměte z trouby a ještě horkou zabalte do vlhké utěrky. Beránka vyklopte až poté, co zcela vychladne, předejdete tak jeho poškození.
6. Na závěr beránka zasypte moučkovým cukrem a z rozinek mu udělejte oči.