Postup:
1. Zmrzlina: Mléko, smetanu a nastrouhaný muškátový oříšek přivedeme k varu. Nalijeme na žloutky s cukrem a poté táhneme pomalu do zhoustnutí jako crème anglaise. Přecedíme, dáme vychladit a zamrazíme. Poté rozmixujeme na hladkou zmrzlinu a dáme ji mrazit do zmrzlinovače.
2. Rozinkové pyré: Rozinky povaříme s vínem, cukrem a trochou vody doměkka a poté rozmixujeme na hladké pyré. Můžeme lehce osolit a přepasírovat.
3. Tvarohový krém: Tvaroh utřeme s cukrem a přidáme kůru z pomeranče a citronu.
4. Kompot z jablek: Jablka oškrábeme a nakrájíme na malé kostky. Z pomeranče a citronů připravíme fresh, přidáme cukr a 80 g vody, badyán, skořici a svaříme. Poté přidáme jablka na kostky a jen lehce provaříme. Přecedíme, jablka odložíme stranou, šťávu znovu svaříme na glazé a poté ji přilijeme zpět k jablkům.
5. Sušené jablko: 1 jablko nakrájíme na tenounké plátky, posypeme moučkovým cukrem a dáme sušit na dvě hodiny do trouby zapnuté na 80 °C.
6. Meringue: Bílky vyšleháme s cukrem a kapkou citronové šťávy.
7. Podávání: Vánočku natrháme na menší kousky a orestujeme na másle. Meringue natřeme na talíř a opálíme lampou. Přidáme vánočku, rozinkové pyré a tvarohový krém přes cukrářský pytlík. Poté naaranžujeme kompot se šťávou, sušené jablko a kopeček zmrzliny. Na závěr ozdobíme lístky meduňky a zaprášíme mletou skořicí.