Grilování



ČAS TO ROZPÁLIT

Vaše grilování začíná v MAKRO



steaky

Steaky
Nabídka hovězích steaků je nesmírně pestrá. Dopřát si můžete jemné libové, výrazně prorostlé, s kostí i bez ní nebo řezy z mnoha zemí původu. Pro grilování hovězího masa je prvotním předpokladem správný výběr masa: maso určené na gril by mělo vynikat především křehkostí, kterou ovlivňuje jak způsob chovu, tak plemeno a konečná doba zrání masa. Při grilování nezapomeňte steak zprudka opéci a poté pokračovat při nižších teplotách. K otáčení používejte kleště, do masa nikdy nepíchejte. Propečenost masa ověříte pomocí testu palcem - čím více lze maso zmáčknout, tím je syrovější.


burger

Vrstvení surovin u burgeru vždy záleží na preferencích kuchaře nebo konzumenta, ale základem je dobrá bulka, čerstvá zelenina a šťavnaté maso. Kvalitní bulka drží pokrm pohromadě a přispívá k dokonalé harmonii chutí. Maso si můžete připravit sami, nebo můžete využít přípravy od profesionálů a vybrat si u nás burgery špičkové kvality z prvotřídních plemen. V sortimentu najdete maso jak lokálních producentů, např. ČESTR či The Real meat society, tak i vyzrálá masa z Irska či Argentiny. A nezapomeňte, burger by se vždy měl jíst rukama, nikdy ne příborem!

Postavte si Burger

Tipy ze sortimentu


      • Pivo a klobása jsou dokonalý pár a pořádné grilování je potřeba dobře spláchnout
      • Vydejte se s námi na cestu po lokálních minipivovarech
        ve 14 českých a moravských regionech
      • Objevte historii lahodných uzenin a oblíbených klobás
      • Zjistěte rozdíl mezi cider a cidre

      Losos

      Losos obecný

      Naši lososi pochází nejen z Norska, ale i ze Skotska a průzračných vod Islandu či Faerských ostrovů. Na pultech nabízíme i divoké formy lososa, Keta a Gorbuša. Jemně aromatické chutné maso je relativně tučné, ale zdravé – především díky velkému množství omega-3 mastných kyselin. Rybu můžete grilovat klasickým způsobem nebo v papilotte.


      Naši lososi

      Pstruh duhový

      Pstruh Duhový
      Pstruha dovážíme ze sladkých vod celé Evropy, ale i od lokálních dodavatelů v České republice, například z Jizerských hor nebo od Rokytna. Cesta ryby od výlovu na prodejnu  trvá pouhých 22 hodin. Naši rybáři vám nabídnou pstruha nejčastěji chlazeného ve formě celé ryby, případně vám jej vyfiletují. Pstruh má lahodné maso, kterému vyhovuje minimum přísad, např. jemné bylinky, citron nebo bílé víno.

      Naši pstruzi

      Krevety

      Krevety
      Krevety žijí v pobřežních vodách Tichého oceánu, od břehů severního Mexika po břehy středního Peru, kde se úspěšně chovají uměle v tzv. chovných rybnících. Dorůstají do délky 23 cm. Čerstvé kvalitní krevety mají lesklé a neporušené krunýře beze skvrn, čerstvost se pozná také podle příjemné vůně. Grilované krevety jsou typické pro středomořskou kuchyni, mají tužší konzistenci a proto se doporučuje pro přípravu použít marinádu s přísadou citronové šťávy.

      Naše krevety



      Trefa do růžové

      Trefa do růžové
      Víte jak vzniká růžové? Rosé se vyrábí z modrých hroznů, kdy se ze slupek bobulí uvolňuje jen omezené množství červeného barviva. Podávají se nachlazená (8 - 12°C), zpravidla jsou svěží, aromatická a hodí se tak k lehčím pokrmům, ideálně ke grilovaným rybám. Nově můžete vybírat z naší nové řady značky francouzských vín Sélection du Sommelier, kde najdete celkem 19 vín z nejznámějších francouzských oblastí.

      Alkohol prodáváme pouze osobám starším 18 let.

      Tipy ze sortimentu


      Jarní vína

      Tóny bílé
      Kromě růžového vína se k letním lehkým pokrmům skvěle hodí lahodná bílá vína. Na světě se pěstuje okolo 5 000 odrůd vinné révy, ze kterých se vyrábí bílá vína. V Čechách a na Moravě jsou nejoblíbenějšími odrůdami Veltlínské zelené, Rulandské bílé a šedé, Müller Thurgau nebo Sauvignon. U našich sousedů v Rakousku a Německu je nejpopulárnější Reisling. Všechny tyto odrůdy najdete v našich vinotékách včetně francouzských vín naší značky Sélection du Sommelier.

      Alkohol prodáváme pouze osobám starším 18 let.

      Tipy ze sortimentu


      Síla červené

      Síla červené
      K letní sezóně neodmyslitelně patří příprava grilovaných specialit. K těm nejoblíbenějším steakům z hovězího a vepřového masa je červené víno ideálním společníkem. Skvěle koresponduje s výraznou chutí masa, podtrženou úpravou nad žhavým uhlím a kromě toho podporuje dobré trávení. Obecně platí, že k jednoduchým úpravám můžete podávat lehčí vína, k silně kořeněným masům lze vybrat těžší a výraznější varianty.

      Alkohol prodáváme pouze osobám starším 18 let.

      Tipy ze sortimentu