Tento web používá soubory cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním a používáním souborů cookies. Více informací
Tato stránka je optimalizována pro novější prohlížeče a zapnutý JavaScript
Musíte mít povolený javascript k plnému využití stránek
Chlumecká 2424 193 00 Praha 9
281 083 083
ČAS TO ROZPÁLIT
Vaše grilování začíná v MAKRO
Hitparáda steaků
SteakyNabídka hovězích steaků je nesmírně pestrá. Dopřát si můžete jemné libové, výrazně prorostlé, s kostí i bez ní nebo řezy z mnoha zemí původu. Pro grilování hovězího masa je prvotním předpokladem správný výběr masa: maso určené na gril by mělo vynikat především křehkostí, kterou ovlivňuje jak způsob chovu, tak plemeno a konečná doba zrání masa. Při grilování nezapomeňte steak zprudka opéci a poté pokračovat při nižších teplotách. K otáčení používejte kleště, do masa nikdy nepíchejte. Propečenost masa ověříte pomocí testu palcem - čím více lze maso zmáčknout, tím je syrovější.
Jak grilovat hovězí?
Jak dlouho zrají?
Jaké znáte steaky?
Jak se staví burger
Vrstvení surovin u burgeru vždy záleží na preferencích kuchaře nebo konzumenta, ale základem je dobrá bulka, čerstvá zelenina a šťavnaté maso. Kvalitní bulka drží pokrm pohromadě a přispívá k dokonalé harmonii chutí. Maso si můžete připravit sami, nebo můžete využít přípravy od profesionálů a vybrat si u nás burgery špičkové kvality z prvotřídních plemen. V sortimentu najdete maso jak lokálních producentů, např. ČESTR či The Real meat society, tak i vyzrálá masa z Irska či Argentiny. A nezapomeňte, burger by se vždy měl jíst rukama, nikdy ne příborem!
Dvouručák chlaz. 6x165g
Více informací
Hass Ready to eat 165g+ čerstvé 1x1ks
Brioška máslová se sezamem nebalená 1x30g
Mild coloured cheddar sýr 48% chlaz. 1x200g
Rybí přehlídka
Losos obecný
Naši lososi pochází nejen z Norska, ale i ze Skotska a průzračných vod Islandu či Faerských ostrovů. Na pultech nabízíme i divoké formy lososa, Keta a Gorbuša. Jemně aromatické chutné maso je relativně tučné, ale zdravé – především díky velkému množství omega-3 mastných kyselin. Rybu můžete grilovat klasickým způsobem nebo v papilotte.
Pstruh DuhovýPstruha dovážíme ze sladkých vod celé Evropy, ale i od lokálních dodavatelů v České republice, například z Jizerských hor nebo od Rokytna. Cesta ryby od výlovu na prodejnu trvá pouhých 22 hodin. Naši rybáři vám nabídnou pstruha nejčastěji chlazeného ve formě celé ryby, případně vám jej vyfiletují. Pstruh má lahodné maso, kterému vyhovuje minimum přísad, např. jemné bylinky, citron nebo bílé víno.
KrevetyKrevety žijí v pobřežních vodách Tichého oceánu, od břehů severního Mexika po břehy středního Peru, kde se úspěšně chovají uměle v tzv. chovných rybnících. Dorůstají do délky 23 cm. Čerstvé kvalitní krevety mají lesklé a neporušené krunýře beze skvrn, čerstvost se pozná také podle příjemné vůně. Grilované krevety jsou typické pro středomořskou kuchyni, mají tužší konzistenci a proto se doporučuje pro přípravu použít marinádu s přísadou citronové šťávy.
Letní osvěžení
Trefa do růžové Víte jak vzniká růžové? Rosé se vyrábí z modrých hroznů, kdy se ze slupek bobulí uvolňuje jen omezené množství červeného barviva. Podávají se nachlazená (8 - 12°C), zpravidla jsou svěží, aromatická a hodí se tak k lehčím pokrmům, ideálně ke grilovaným rybám. Nově můžete vybírat z naší nové řady značky francouzských vín Sélection du Sommelier, kde najdete celkem 19 vín z nejznámějších francouzských oblastí.
Alkohol prodáváme pouze osobám starším 18 let.
Rosé 2017 1x750ml
Více o produktu
des roses 1x750ml
rosé 1x750ml
výběr z bobulí 1x750ml
Tóny bílé Kromě růžového vína se k letním lehkým pokrmům skvěle hodí lahodná bílá vína. Na světě se pěstuje okolo 5 000 odrůd vinné révy, ze kterých se vyrábí bílá vína. V Čechách a na Moravě jsou nejoblíbenějšími odrůdami Veltlínské zelené, Rulandské bílé a šedé, Müller Thurgau nebo Sauvignon. U našich sousedů v Rakousku a Německu je nejpopulárnější Reisling. Všechny tyto odrůdy najdete v našich vinotékách včetně francouzských vín naší značky Sélection du Sommelier.
červený 1x750ml
pozdní sběr 1x750ml
1x750ml
DOCG 6x750ml
Síla červené K letní sezóně neodmyslitelně patří příprava grilovaných specialit. K těm nejoblíbenějším steakům z hovězího a vepřového masa je červené víno ideálním společníkem. Skvěle koresponduje s výraznou chutí masa, podtrženou úpravou nad žhavým uhlím a kromě toho podporuje dobré trávení. Obecně platí, že k jednoduchým úpravám můžete podávat lehčí vína, k silně kořeněným masům lze vybrat těžší a výraznější varianty.
Touraine Sauvignon Blanc 2016 1x750ml
vlašský 1x750ml
2017 DOC 1x750ml