Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Asijská fried rice s mletým Veggie a zeleninou

asijska-stir-fry-ryze-s-mletym-veggie-a-zeleninou-400

Počet porcí: 6-8
Obtížnost:
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 
  • 600 g METRO Chef Veggie mleté mražené

Rýže:

 
  • 600 g Rýže jasmínová
  • 750 g Voda

Zelenina:

 
  • 250 g Hrášek mražený
  • 250 g Kukuřice mražená zrno
  • 250 g Mrkev
  • 300 g Cuketa zelená
  • 130 g Cibule červená
  • 100 g Paprika červená
  • 20 g Cibulka lahůdková, nať
  • 15 g Česnek čerstvý
  • 15 g Zázvor čerstvý
  • 50 g Koriandr čerstvý

  • 100 g Omáčka sojová, lehká
  • 150 g Rybí omáčka
  • 200 g Olej na smažení

  • 400 g Vejce
  • 100 g Olej na omeletu

Postup:

Příprava jasmínové rýže (cca 10 minut):

1. Jasmínovou rýži vložíme do rýžovaru (nesolíme), přidáme vodu v poměru 1:1, zavřeme rýžovar a zapneme ho. 

2. Po samovolném vypnutí rýžovaru ho otevřeme, plastovou lžící rýži promícháme, zavřeme rýžovar a ještě necháme rýži asi 5 minut dojít. 

3. Poté ji necháme vychladnout, vyklopíme a rozdrobíme.

Příprava zeleniny (cca 20 minut):

1. Oloupanou mrkev, červenou cibuli, omytou cuketu a červenou papriku nakrájíme na stejné kostičky cca 1 cm. 

2. Mladou naťovou cibulku překrojíme na šikmá delší kolečka. 

3. Oloupaný česnek a zázvor můžeme nastrouhat najemno. Připravíme si hrášek a kukuřici.

Příprava Fried rice (cca 20 minut):

1. Z rozšlehaného vejce připravíme na pánvi omeletu. Vyklopíme ji na pracovní desku, zarolujeme do roličky a nakrájíme na cca 5mm silné nudličky. 

2. V pánvi na oleji orestujeme mleté Veggie, které za pomoci vařečky rozdrobíme na menší kousky. 

3. Poté orestujeme zeleninu od nejtrvdší po nejměkčí, přidáme rýži a opět orestujeme. 

4. Nakonec vše ochutíme tekutými omáčkami.

Servírování:
Rýži servírujeme na střed teplého talíře, doplnime nakrájenou vaječnou omeletou, koriandrem a na jemné nudličky nakrájenou lahůdkovou cibulkou.

Komentář kuchaře:
Pokrm můžeme servírovat i do krabiček.

 


Archiv receptů

Epikure

Čerstvá zelenina