Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Asijské nudle s Veggie nudličkami na česneku a zelenině

asijske-nudle-veggie-s-kurecim-masem-na-cesneku-400

Počet porcí: 6-8
Obtížnost:
Čas přípravy: 40 minut

Ingredience:

 
  • 600 g METRO Chef Veggie Natural Chunks Nudličky mražené
  • 1 000 g Nudle pšeničné (VIXIMA 500g)
  • 3 000 g Voda na uvaření nudlí

  • 200 g Olej rostlinný
  • 35 g Zázvor čerstvý
  • 35 g Česnek čerstvý
  • 5 g Sůl kamenná
  • 30 g Cukr krupice
  • 30 g Omáčka rybí
  • 30 g Sojová omáčka
  • 50 g Limetky na šťávu
  • 250 g Salát Choi Sum
  • 150 g Cibule červená
  • 400 g Paprika červená

Doplňek:

 
  • 50 g Mungo klíčky
  • 300 g Limetka
  • 100 g Arašídy nesolené
  • 3 g Chilli sušené

Postup:

Příprava nudlí (cca 20 minut):

1. Do horké vody vložíme nudle, které po chvíli rozmícháme. Vaříme cca 5 minut. 

2. Poté nudle sedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

Příprava zeleniny (cca 20 minut):

1. Očištěnou cibuli nakrájíme na nudličky, oloupaný česnek a zázvor nastrouháme na jemném struhadle. 

2. Omytou papriku zbavíme jadřince a také nakrájíme na nudličky. 

3. Ze salátu Choi sum odstraníme kořínek a příčně je překrájíme na větší kusy. 

4. Mungo klíčky propláchneme se studené vodě.

Příprava pokrmu (cca 5 minut):

1. Na pánvi s malým množstvím oleje orestujeme česnek se zázvorem a necháme rozvonět, přidáme na nudličky nakrájenou cibuli a krátce orestujeme. 

2. Přidáme Veggie nudličky, nudličky papriky a opět orestujeme. Ochutíme cukrem. 

3. Směs lehce promícháme s nudlemi a choi sum. 

4. Nakonec pokrm dochutíme solí a tekutými omáčkami.

Servírování:
Do středu teplého talíře přeložíme porci nudlí s Veggie nudličkami a zeleninou. Pokrm doplníme čerstvým koriandrem a limetkou.

Komentář kuchaře:
Pokrm můžeme servírovat i do krabiček.

 


Archiv receptů

Epikure

Čerstvá zelenina