Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Bramboráky s bílím zelím

Bramborový závin s kapustou

Počet porcí: 8
Obtížnost: ★★
Čas přípravy: 2 hodiny

Ingredience: 

 
  • 1 kg brambor (uvařených ve sloupce)
  • 500 g hrubé mouky
  • 200 g slaniny
  • 2 vejce
  • 5 lžic mouky
  • 4 žloutky
  • 1 menší kapusta
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • vejce na potření

Postup: 

1. Kapustu zbavte košťálu, rozdělte na lístky a dobře properte.

2. Z osušených listů vykrojte tuhá žebra a nakrouhejte je na drobno. V pánvi rozehřejte slaninu nakrájenou na kostičky, dokud nepustí tuk.

3. Přidejte nasekanou cibuli, osolte a nechte zesklovatět. Přidejte kapustu, znovu osolte, okmínujte a společně poduste.

4. Uvařené brambory oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle nebo propasírujte v lisu na brambory na pomočenou pracovní desku. Přidejte mouku, žloutky a dobře osolte.

5. Vypracujte těsto a vyválejte ho na obdelníkový plát silná asi 0,5 cm. Přidejte náplň, srolujte a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte v troubě rozehřáté na 190 °C asi 30 až 35 minut.

 

Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina