Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Brambory ve slupce se sýrem brie a cibulovou čalamádou

zapecena_brambora-400

Počet porcí: 4
Obtížnost:
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • 10 Aviko velkých brambor ve slupce
  • 30 plátků pancetty
  • 300 g sýra brie, nakrájený na plátky
  • 10 g petrželky
  • 50 g másla
  • 2 červené cibule
  • 1 polévková lžíce třtinového cukru
  • 1 polévková lžíce červeného vinného octa
 

Postup:

1. Brambory připravte dle návodu na obalu.

2. Pancettu ogrilujte dokřupava.

3. Brambory překrojte a položte na každou půlku plátek sýra brie.

4. Ogrilujte tak, aby se začal sýr pomalu roztékat.

5. Překryjte ogrilovanou pancettou, cibulovou čalamádou a jemně posekanou petrželkou.

Příprava čalamády:

6. Máslo rozpusťte na pánvi, přidejte cibuli nakrájenou na plátky a smažte po dobu 5 minut.

7. Přidejte vinný ocet a cukr a svařte (cca 20 minut) za stálého míchání, aby se cukr nepřipálil.

 

 



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina