Postup:
1. Tofu nakrájíme na plátky a osmažíme v rozpáleném rostlinném oleji dokřupava.
2. Na stejné pánvi dozlatova opečeme propláchnutou cizrnu a osolíme ji. Obojí odložíme stranou.
3. Mango a avokádo zbavíme slupky i pecky a nakrájíme na tenké plátky.
4. Červené zelí pokrájíme na malé tenké proužky.
5. Do každé misky s uvařenou černou rýží klademe avokádo, mango, zelí, křupavé tofu a cizrnu.
6. Vše řádně zakapeme olivovým nebo kokosovým olejem, osolíme a opepříme.
7. Do středu dáme velikou lžíci hummusu, posypeme ořechy a doplníme výhonky, klíčky či jedlými květy.
8. Nazdobíme čerstvou petrželí a jíme tak, že si vždy nabereme všechny ingredience včetně krémového hummusu.
9. Pokud se nám jídlo zdá suché, zakápneme ho další várkou oleje.
Tip Kamu: Zakapejte hummus a zeleninu šťávou z limetky – jídlo tak proberete k životu!