Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Buddha Bowl

buddha_bowl-400

Počet porcí: 4
Obtížnost:
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • 400 g tofu
  • 1 mango
  • 2 avokáda
  • čtvrt menší hlávky červeného zelí
  • 1 hrst pistácií nebo jiných ořechů
  • 2 polévkové lžíce praženého sezamu
  • 200 g uvařené nebo sterilované cizrny
  • 4 velké polévkové lžíce hummusu
  • 4 polévkové lžíce olivového nebo kokosového oleje (dle chuti)
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • sůl a pepř
  • svazek petrželky
  • různé výhonky, klíčky nebo jedlé květy
  • 4 porce uvařené černé rýže
 

Postup:

1. Tofu nakrájíme na plátky a osmažíme v rozpáleném rostlinném oleji dokřupava.

2. Na stejné pánvi dozlatova opečeme propláchnutou cizrnu a osolíme ji. Obojí odložíme stranou.

3. Mango a avokádo zbavíme slupky i pecky a nakrájíme na tenké plátky.

4. Červené zelí pokrájíme na malé tenké proužky.

5. Do každé misky s uvařenou černou rýží klademe avokádo, mango, zelí, křupavé tofu a cizrnu.

6. Vše řádně zakapeme olivovým nebo kokosovým olejem, osolíme a opepříme.

7. Do středu dáme velikou lžíci hummusu, posypeme ořechy a doplníme výhonky, klíčky či jedlými květy.

8. Nazdobíme čerstvou petrželí a jíme tak, že si vždy nabereme všechny ingredience včetně krémového hummusu.

9. Pokud se nám jídlo zdá suché, zakápneme ho další várkou oleje.

 

Tip Kamu: Zakapejte hummus a zeleninu šťávou z limetky – jídlo tak proberete k životu!

 


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina