Postup:
Příprava těsta:
1. Nejdříve si okrájíme opečené okraje toastového chleba a následně v kutru
rozmělníme.
2. Do kotlíku navážíme tvaroh, mouku, přidáme vejce, žloutky,
rozmělněnou žemli, ochutíme solí a v univerzálním stroji s nástavcem
„štít“, rychlost č. 1, rozmícháme do hladkého těsta.
3. Těsto necháme
v chladničce odležet cca 30 minut, aby se nám lépe tvarovalo.
Příprava knedlíků:
1. Z připraveného těsta si navážíme dílky
o váze 60 g, ze kterých vytvarujeme placičky, uprostřed silnější.
2. Na
střed vložíme očištěnou jahodu a prsty pečlivě zabalíme tak, abychom
vytvarovali pravidelný knedlíček. Knedlíky vaříme ve vroucí osolené
vodě doměkka asi 7 minut.
3. Poté je drátěným podběrákem vyndáme
do gastronádoby s rozpuštěným máslem a důkladně je omastíme.
Knedlíky ihned servírujeme. Zbývající knedlíky uchováváme v chladničce
a odváříme dle potřeby.
Servírování:
1. Uvařené knedlíky přeložíme na teplý talíř, posypeme strouhaným
tvarohem, moučkovým cukrem a přelijeme máslem.
Tipy kuchaře:
1. Knedlíky můžeme podávat
se zakysanou smetanou,
skořicovým cukrem nebo
strouhanou čokoládou.