Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Pasta fresca

Pasta Fresca

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★★
Čas přípravy: 2 h

Ingredience: 

 
  • 400 g mouky (semolinové nebo na přípravu těstovin)
  • 220 ml vody nebo 4 vejce (1x vejce = 55 ml vody)
  • 1 čajová lžička soli

Pasta Fresca
Na vál prosijeme mouku (1). 
 
Pasta Fresca
V jejím středu vytvoříme prohlubeň, do níž rozklepneme vejce nebo vlijeme vodu a přidáme sůl (2).
Pasta Fresca
Hněteme těsto, dokud není jemné a pružné (3). Pokud se zdá být suché, opatrně přidáme trošku vody. Po zhruba 15 minutách se všechny ingredience dokonale propojí. Není-li jisté, zda je těsto dostatečně prohnětené, vytvoříme z něj kouli a tu rozřízneme napůl. Na řezu nesmějí být dutiny obsahující nezpracovanou mouku! 
Pasta Fresca
Hotové těsto obalíme potravinářskou fólií (4) a necháme minimálně hodinu odpočinout v pokojové teplotě. Během té doby mouka vsákne tekutinu jako houba a těsto půjde dobře rozválet.

Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Další sortiment