Postup:
Pizza Margherita:
1. Nejprve z těsta vypracujeme tenkou placku a pokryjeme ji drcenými rajčaty, která dochutíme oreganem, solí, pepřem, cukrem a olivovým olejem.
2. Celou pizzu ještě pokapeme větším množstvím olivového oleje.
3. Ve stejných vzdálenostech poklademe na pizzu mozzarellu. Náš tip: doporučujeme, abyste použili buvolí mozzarellu; ta se používala původně. Pokud chcete použít mozzarellu z kravského mléka, nejprve ji dochuťte solí a pepřem.
4. Pizzu pečeme v předehřáté troubě přibližně při teplotě 250 °C asi osm minut. Náš tip: místo trouby na pizzu můžete použít kámen na pizzu – placka tak bude krásně křupavá!
5. Vyjmeme pizzu z trouby a poklademe ji lístky čerstvé bazalky. Pozor: nedávejte je na pizzu před pečením, spálily by se a zhořkly.
Pizza Parma:
1. Stačí, když připravenou pizzu Margheritu oživíme lístky rukoly, parmskou šunkou a rozpůlenými cherry rajčátky.
2. Těsně před podáváním přidáme trošku strouhaného parmezánu a olivového oleje. Podáváme s červeným vínem.