Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Quesadilla s fazolemi a kukuřicí

quesadillas-velky

Počet porcí: 2
Obtížnost:
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • 80 g tortilla 8´´
  • 45 g paprika trio mix mražená
  • 50 g kukuřice mražená
  • 80 g fazole červené sterilované
  • 100 g rajčata krájená sterilovaná
  • 3 g česnek čerstvý loupaný
  • 1,5 g chilli mražené
  • 2,5 g koriandr
  • 15 g olej řepkový
  • 75 g gouda
  • 1,5 g sůl
  • 70 g dip Guacamolle
 

Postup:

 

1. V pánvi nahřejeme olej a osmahneme v něm  papriku, přidáme na plátky nakrájený česnek, rajčata a necháme přejít varem.

2. Přisypeme kukuřici, přimícháme fazole s nálevem, podle chuti osolíme a přimícháme chilli.

3. Směs za průběžného míchání necháme zhoustnout a odstavíme.

4. Na pánvi nasucho nahřejem 2 torilly. První posypeme polovinou goudy, na ni rozetřeme náplň posypeme ji pokrájeným koriandrem, opatrně ji stáhneme na pánev, posypeme zbylou goudou, přiklopíme druhou tortillou a dáme na sporák.

5. Při střední teplotě pečeme asi 2 minuty.

6. Potom pánev přiklopíme malým prkénkem, jednou rukou ji přidržíme a společně s pánví quesadillu otočíme o 180° tak, že na prkénku máme  totillu otočenou opečenou stranou nahoru. 

7. Opatrně ji z prkénka stáhneme na pánev a opečeme i z druhé strany.

8. Upečenou quesadillu opět překlopíme na prkénko, rozřízneme na 6 dílů, přendáme na talíř nebo tácek a doplníme dipem.



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina