Pracovní postup:
1. Očištěný chřest povaříme cca 2 minuty ve vroucí vodě, přidáme bílé víno, citron, sůl a cukr.
2. Uvařený chřest hned vložíme do studené vody s ledem. Dvě třetiny chřestu od špičky necháme vcelku, zbylé konce nakrájíme na drobné kostičky.
3. Ty přidáme do Lučiny utřené se solí, pepřem, citronovou kůrou a šťávou. Vše důkladně promícháme a přidáme 10g nasekaného kerblíku.
4. Ze surovin si vypracujeme těsto, které zabalíme do folie a necháme odpočinout v chladničce cca půl hodiny.
5. Poté z něj vyválíme tenké pláty, z kterých vykrajujeme čtverečky.
6. Kraje čtverců potřeme vodou a do středu položíme náplň. Pečlivě přiklopíme a uzavřeme.
7. Hotové ravioli vaříme ve vroucí osolené vodě cca 4 minuty.
Podávání:
1. Uvařené ravioli vložíme na rozehřátou pánev s přepuštěným máslem, citronovou kůrou a mletým kardamomem.
2. Krátce prohřejeme a servírujeme se zbylým chřestem, opečeným na másle, dochuceným solí a pepřem.
3. Na závěr posypeme opečenou chlebovou strouhankou a ozdobíme zbylým kerblíkem.