Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Ravioli s naší Lučinou, citronová kůra, máslo, kardamom, chřest, kerblík

ravioli_s_lucinou_chrest_400

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆
Čas přípravy: 1 hodina

Ingredience:

Těsto:

 
  • 400 g semolinové mouky
  • 4 vejce
  • 50 ml vody
  • 30 ml olivového oleje
  • sůl

 

Náplň:

 
  • 400 g zeleného chřestu
  • 200 g Lučiny
  • 50 g másla
  • 50 g citronu
  • 500 ml bílého vína
  • 50 g cukru
  • 20 g kerblíku
  • sůl
  • pepř

 

K podávání:

 
  • 100 g přepuštěného másla
  • 50 g chlebové strouhanky
  • 3 g kardamomu
  • 25 g citronu
  • sůl
  • pepř

Pracovní postup:

1.  Očištěný chřest povaříme cca 2 minuty ve vroucí vodě, přidáme bílé víno, citron, sůl a cukr.

2. Uvařený chřest hned vložíme do studené vody s ledem. Dvě třetiny chřestu od špičky necháme vcelku, zbylé konce nakrájíme na drobné kostičky.

3. Ty přidáme do Lučiny utřené se solí, pepřem, citronovou kůrou a šťávou. Vše důkladně promícháme a přidáme 10g nasekaného kerblíku.

4. Ze surovin si vypracujeme těsto, které zabalíme do folie a necháme odpočinout v chladničce cca půl hodiny.

5. Poté z něj vyválíme tenké pláty, z kterých vykrajujeme čtverečky.

6. Kraje čtverců potřeme vodou a do středu položíme náplň. Pečlivě přiklopíme a uzavřeme.

7. Hotové ravioli vaříme ve vroucí osolené vodě cca 4 minuty.

 

Podávání:

1. Uvařené ravioli vložíme na rozehřátou pánev s přepuštěným máslem, citronovou kůrou a mletým kardamomem.

2. Krátce prohřejeme a servírujeme se zbylým chřestem, opečeným na másle, dochuceným solí a pepřem.

3. Na závěr posypeme opečenou chlebovou strouhankou a ozdobíme zbylým kerblíkem.

 



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež