Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Ravioly s bylinkovou náplní

Ravioly s bylinkovou náplní

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 
  • ravioly (ideálně z doma připraveného vaječného těsta)
  • petržel
  • kerblík
  • chemicky neošetřený citron
  • ricotta
  • strouhanka z bílého pečiva
  • vaječný žloutek
  • mořská sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

1. Nejprve otrháme lístky petržele a kerblíku a jemně je nasekáme.

2. Citron pečlivě omyjeme v teplé vodě. Rozkrojíme jej na polovinu a vymačkáme přibližně čajovou lžičku šťávy.

3. Nasekané bylinky smícháme s ricottou, strouhankou, vaječným žloutkem, citronovou šťávou, solí a pepřem a necháme směs asi hodinu odstát.

4. Mezitím si z těsta vykrájíme ravioly. Použijeme buď kulaté vykrajovátko na těsto, nebo skleničku.

5. Na jednu raviolu budeme potřebovat dva dílky těsta. Než začneme těstoviny plnit, potřeme okraje obou dílků vaječným bílkem. Ravioly se nám pak při vaření nerozpadnou.

6. Na jeden z dílků těsta dáme náplň a přiklopíme druhým dílkem. Konce dílků musíme k sobě důkladně přimáčknout vidličkou nebo rádýlkem, aby se těstoviny během vaření nerozpadly.

7. Ravioly vložíme do mírně se vařící dobře osolené vody a vaříme je asi dvě minuty, aby byly al dente. Podáváme je s šalvějovým máslem nebo rajčatovou omáčkou.



Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Těstoviny a další sortiment