Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Rizoto s mletým Veggie, zeleninou a sýrem

rizoto-s-mletym-hov-veggie-zeleninou-a-syrem-400

Počet porcí: 10
Obtížnost:
Čas přípravy: 50 minut

Ingredience:

 
  • 600 g METRO Chef Veggie mleté mražené
  • 100 g Olej řepkový

Zelenina:

 
  • 300 g Hrášek mražený
  • 300 g Mrkev
  • 200 g Cibule žlutá 
  • 0,5 g Sůl kamenná
  • 30 g Petržel listová

Rýže:

 
  • 1 000 g Rýže dlouhozrnná 
  • 100 g Olej řepkový
  • 1 500 g Voda
  • 5 g Sůl kamenná
  • 1 g Pepř černý, celý

Doplňky:

 
  • 100 g Petržel listová
  • 500 g Sýr Gouda
  • 400 g Sterilovaná okurka

Postup:

Příprava rýže (cca 30 minut):

1. V kastrolu na oleji orestujeme jemně nakrájenou cibuli dosklovata, přidáme propláchnutou a okapanou rýži, krátce orestujeme a zalijeme vodou. 

2. Přivedeme k varu, promícháme, přiklopíme pokličkou a udusíme doměkka. 

3. Ihned poté rýži promícháme (tzv. propáříme) a přeložíme do pekáče.

Příprava zeleniny (cca 10 minut):

1. Očištěnou mrkev nakrájíme na kostičky, orestujeme ji podlijeme trochou vody a dusíme na skus. 

2. Vypneme příkon, přisypeme mražený hrášek a necháme přiklopené rozmznout. (Hrášek uz nevaříme, aby nám zachoval barvu). 

3. Zeleninu ochutíme solí.

Dokončení pokrmu (cca 5 minut):

1. V kastrolu orestujeme mleté Veggie a pomocí vařečky rozmícháme na drobnější kousky. 

2. Přidáme hotovou rýži a lehce (obracením) promícháme se zeleninou a Veggie.

3. Hotový pokrm dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem. Nakonec zamícháme nudličky listové petržele.

Servírování:

Na střed teplého talíře servírujeme teplé rizoto, posypeme strouhaným sýrem a doplníme snítkami čerstvých bylinek a sterilovanou okurkou.

Komentář kuchaře:
Pokrm můžeme servírovat i do krabiček.
 


Archiv receptů

Epikure

Čerstvá zelenina