Postup:
Příprava náplně do květů:
1. Otrhané lístky petržele opláchneme ve studené vodě, osušíme a nakrájíme na nudličky.
2. V misce krátce promícháme riccotu s nudličkami petržele a ochutíme ji solí.
Příprava těstíčka:
1. V misce rozšleháme vejce se solí, přisypeme hladkou mouku a vymícháme husté těstíčko, do kterého zašleháme studenou perlivou vodu s ledem.
Poznámka: Těstíčko musí být lehce tekoucí, aby ho na květech zůstala jen tenká vrstva.
Příprava emulze:
1. Nejdříve spaříme rajčata a oloupeme je. Do vroucí vody na pár vteřin vložíme na špičce nakrojená rajčata a poté je přeložíme do studené vody s ledem. Z oloupaných rajčat vykrojíme jádřinec a výseče nakrájíme na pravidelné kostičky.
2. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme nadrobno. Listovou petržel omyjeme a otrhané lístky nakrájíme na nudličky. Piniové oříšky vložíme na pekáč s pečicím papírem a pečeme je v předehřáté troubě na 165 °C do lehce nahnědlé barvy. V půběhu pečení je občas zamícháme.
3. Do misky vložíme olivový olej, cukr, sůl, vinný ocet a meličkou vymícháme emulzi, do které těsně před servírováním vložíme nakrájené suroviny.
Plnění a smažení květů:
1. Ochucenou náplní do květů naplníme cukrářský sáček a květy naplníme asi do poloviny.
2. Olej na smažení nahřejeme na 165 °C. Postupně obalujeme celé naplněné květy v těstíčku a ihned je noříme do předehřátého oleje. V průběhu smažení květy obracíme. Usmažené květy necháme okapat na papírové kuchyňské utěrce.
Příprava salátu a doplňků:
1. Salát trhaných lístků Misticanza propláchneme ve studené vodě a pomocí odstředivky odstraníme přebytečnou vodu.
2. Omytý citron překrojíme na poloviny, překrojenou stranou ho položíme na pánev a necháme lehce zkaramelizovat. Takto upravený citron použijeme jako doplněk při servírování.
3. Omytou cuketu nakrájíme na hrubší kousky o velikosti cca 2 cm, které opečeme dozlatova na suché pánvi.
Servírování:
1. V misce krátce promícháme lístky salátků a opečené kousky cukety s emulzí a ihned je přeložíme na talíř. Osmažené cuketové květy naaranžujeme k pravé straně talíře.