Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Tagliatelle s bazalkovým pestem a parmazánem

tagliatelle-s-pestem-400

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★☆☆☆☆
Čas přípravy: 20 minut

Ingredience:

Bazalkové pesto:

 
  • 300 g olivového oleje
  • 15 g piniových oříšků
  • 75 g čerstvé bazalky
  • 20 g čerstvého česneku
  • 50 g strouhaného sýru Grana Padano
  • 5 g soli

Doplňky:

 
  • 10 g piniových oříšků
  • 100 g olivového oleje
  • 20 g čerstvé bazalky
  • 40 g strouhaného sýru Grana Padano

Těstoviny:

 
  • 1 200 g těstovin tagliatelle

Postup:

Příprava pesta (cca 8 minut):

1. Píniové oříšky rozprostřeme na gastronádobu s pečicím papírem a pečeme je na 175°C asi 7 minut.

2. Do sekacího stroje vložíme omyté  a odstředěné lístky bazalky, oloupané stroužky česneku, nastrouhaný parmazán, opražené píniové oříšky, olivový olej a vše rozmělníme na jemnou pastu, kterou mírně ochutíme solí. 

Příprava těstovin (cca 10 minut):

1. Těstoviny vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme dle návodu výrobce "na skus". Uvařené těstoviny vyjmeme, pokapeme olivovým olejem necháme zchladnout. Dle potřeby při servírování regenerujeme. 

Servírování:

Uvařené těstoviny po částech promícháme s pestem a následně je servírujeme do teplého talíře. Povrch pokrmu pokapeme olivovým olejem a doplníme překrájenými lístky bazalky, opraženými píniemi a strouhaným sýrem Grana Padano.


Archiv receptů

Epikure

Čerstvé ovoce