Postup:
Příprava pesta (cca 8 minut):
1. Píniové oříšky rozprostřeme na gastronádobu s pečicím papírem a pečeme je na 175°C asi 7 minut.
2. Do sekacího stroje vložíme omyté a odstředěné lístky bazalky, oloupané stroužky česneku, nastrouhaný parmazán, opražené píniové oříšky, olivový olej a vše rozmělníme na jemnou pastu, kterou mírně ochutíme solí.
Příprava těstovin (cca 10 minut):
1. Těstoviny vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme dle návodu výrobce "na skus". Uvařené těstoviny vyjmeme, pokapeme olivovým olejem necháme zchladnout. Dle potřeby při servírování regenerujeme.
Servírování:
Uvařené těstoviny po částech promícháme s pestem a následně je servírujeme do teplého talíře. Povrch pokrmu pokapeme olivovým olejem a doplníme překrájenými lístky bazalky, opraženými píniemi a strouhaným sýrem Grana Padano.