Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Veggie burger s čedarem a smaženými bramborovými hranolkami

burger-s-veggie-masem-hranolky-400

Počet porcí: 10
Obtížnost:
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • 700 g Brioška máslová
  • 1 135 g METRO Chef Veggie Burger mražený
  • 50 g Olej řepkový na opékání
  • 200 g METRO Chef Kečup jemný
  • 50 g Tabasco Sriracha
  • 200 g METRO Chef Hořčice plnotučná
  • 250 g Sýr Cheddar

Doplňky:

 
  • 500 g Salát ledový
  • 200 g Rajčata
  • 200 g Okurky sterilované

  • 1 000 g Hranolky mražené
  • 500 g Olej rostlinný  na smažení 
  • 20 g Sůl kamenná

Postup:

Příprava Veggie burgeru (cca 10 minut):

1. Pánev mírně potřeme olejem a necháme dobře nahřát. 

2. Rozmrazené veggie burgery opékáme na mírném ohni z každé strany 3 minuty

Příprava doplňků (cca 10 minut):

1. Omytá rajčata nakrájíme podélně na slabé plátky. 

2. Omytý ledový salát překrájíme na drobné nudličky. 

3. Sterilované okurky necháme okapat a nakrájíme je na podélné plátky.

Příprava dresinků (cca 10 minut):

1. Odvážené množství kečupu smícháme dle chuti s omáčkou Sriracha. Pozor, Sriracha je velmi pikantní!. Raději průběžně ochutnáme, abychom docíli požadovné chuti. 

2. Jako druhý dresink použijeme plnotučnou hořčici.

Příprava hranolek (cca 10 minut):

1. Do nahřátého oleje cca 170°C vložíme mražené hranolky a dle velikosti smažíme cca 5 minut. 

2. Okapané hranolky mírně osolíme a ihned servírujeme. Hranolky můžeme také péci v troubě na 180°C po dobu asi 10 minut.

Příprava briošky (cca 3 minuty):

1. Briošku podélně rozřízneme na dvě poloviny a nasucho ji opečeme z nakrojené strany dozlatova. Díky tomu je brioška křupavá.

Servírování:

Spodní díl opečené briošky potřeme celý plnotučnou hořčicí. Dále vrstvíme nudličky ledového salátu, plátky rajčete, opečený Veggie burger a plátky sterilované okurky. Horní díl opečené briošky potřeme připraveným pikantním kečupem a tím burger zaklopíme. Burger propíchneme špejlí. Doplníme o porci čerstvě usmaženích osolených hranolek.

Komentář kuchaře:
Pokrm můžeme servírovat i do krabiček.
 


Archiv receptů

Epikure

Čerstvá zelenina