Tento web používá soubory cookies. Používáním tohoto webu souhlasíte s ukládáním a používáním souborů cookies. Více informací
Tato stránka je optimalizována pro novější prohlížeče a zapnutý JavaScript
Musíte mít povolený javascript k plnému využití stránek
Chlumecká 2424 193 00 Praha 9
281 083 083
Ingredience:
Postup:
1. Do kastrolu s vodou přidejte ocet. Přiveďte těsně pod bod varu a lžící vytvořte mírný vír. Vejce vyklepněte do děrované naběračky a zbavte řídké části bílku. Po jednom vložte vejce do vody a nechte táhnout asi 3 minuty. Zchlaďte ve studené vodě, případně dočistěte okraje. Před podáváním znovu ohřejte v horké vodě.
2. Plátky slaniny dejte do nepřilnavé pánve. Podlijte lžící vody a nechte vyškvařit část tuku. Poté na mírném plameni nechte pomalu opéci do zlatova. Dejte stranou na papírový ubrousek. Hrášek dejte do rendlíku s trochou vody a lžící másla. Osolte a krátce poduste.
3. V kastrolu rozehřejte olivový olej. Přidejte nasekanou šalotku s česnekem a na velmi mírném plameni nechte pomalu zesklovatět. Přidejte rýži a orestujte. Osolte a opepřete. Po dílech přidávejte vývar a za stálého míchání nechte vývar vstřebat (dohromady asi 25 minut).
4. V trošce horkého vývaru spařte špenát a rozmixujte ve výkonném mixéru na hladké pyré. Vmíchejte do rizota a nechte vstřebat. Vmíchejte hrášek, zbytek másla a parmazán. Podávejte spolu se ztracenými vejci a křupavou slaninou.
Najít nejbližší prodejnu nebo Procházet sortiment