Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Zelené rizoto se ztraceným vejcem

zelene_rizoto_se_ztracenym_vejcem-400

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★★★
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • 280 g rýže na rizoto
  • 1 l drůbežího vývaru
  • 40 g nastrouhaného parmazánu
  • 80 g čerstvého baby špenátu
  • 200 g hrášku
  • 6 plátků slaniny
  • 4 vejce
  • 2 šalotky
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, ocet 
 

Postup:

1. Do kastrolu s vodou přidejte ocet. Přiveďte těsně pod bod varu a lžící vytvořte mírný vír. Vejce vyklepněte do děrované naběračky a zbavte řídké části bílku. Po jednom vložte vejce do vody a nechte táhnout asi 3 minuty. Zchlaďte ve studené vodě, případně dočistěte okraje. Před podáváním znovu ohřejte v horké vodě.

2.  Plátky slaniny dejte do nepřilnavé pánve. Podlijte lžící vody a nechte vyškvařit část tuku. Poté na  mírném plameni nechte pomalu opéci do  zlatova. Dejte stranou na  papírový ubrousek. Hrášek dejte do rendlíku s trochou vody a lžící másla. Osolte a krátce poduste.

3.  V kastrolu rozehřejte olivový olej. Přidejte nasekanou šalotku s česnekem a na velmi mírném plameni nechte pomalu zesklovatět. Přidejte rýži a orestujte. Osolte a opepřete. Po dílech přidávejte vývar a za stálého míchání nechte vývar vstřebat (dohromady asi 25 minut).

4.  V trošce horkého vývaru spařte špenát a rozmixujte ve výkonném mixéru na hladké pyré. Vmíchejte do rizota a nechte vstřebat. Vmíchejte hrášek, zbytek másla a parmazán. Podávejte spolu se ztracenými vejci a křupavou slaninou. 

 


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina