Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Grilovaná kachní prsa s pastinákovo -jablečným pyré a portským demi-glace

Grilovaná kachní prsa

Počet porcí: 5
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 
  • 1 100 g kachních prsou
  • 2 g soli
  • 1 g celého černého pepře
  • 1 000 g pastináku
  • 50 g šalotky
  • 200 g jablek
  • 350 g růžičkové kapusty
  • 25 g másla
  • 150 ml kuřecího demi-glace vlastní výroby
  • 25 ml portského vína
  • 200 ml smetany
  • 5 g šalvěje

Postup:

1. Kůži na prsou nařežeme, osolíme a opepříme.

2. Maso opečeme na pánvi dozlatova a necháme dopéct v troubě 8–9 minut při teplotě 185 °C.

3. Do demi--glace přidáme portské víno a sůl a vše krátce povaříme. 

4. Pastinák, šalotku a jablka očistíme, nakrájíme a uvaříme doměkka. 

5. Přidáme nasekanou šalvěj a smetanu, povaříme, rozmixujeme a podle potřeby přidáme máslo a sůl.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež