Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Jarní kuřátka s bylinkovým máslem


Počet porcí: 4
Obtížnost:☆☆☆
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 
  • 4 baby kuřátka
  • 150 g změklého másla 
  • svazek čerstvých bylinek (tymián, rozmarýn, petržel, medvědí česnek apod.)
  • jeden citron
  • sůl

Postup:

1. Troubu předehřejeme na 190 °C.

2. Bylinky nasekáme nadrobno, smícháme se změklým máslem, přidáme sůl a lehce zakápneme citronovou šťávou.

3. Kuřátka očistíme, osušíme utěrkou a po celém povrchu i uvnitř břišní dutiny je potřeme bylinkovým máslem. (Kůži můžeme také opatrně naříznout a máslo vetřít pod ní.)

4. Vložíme do pekáče a v předehřáté troubě pečeme zhruba 10 minut. Poté teplotu snížíme na 170 °C a dopečeme dozlatova (35–45 minut).

5. Upečená kuřátka podáváme s‑ bramborovým pyré, dušenou či pečenou zeleninou nebo s novými bramborami vařenými ve slupce.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež