Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Máslové jarní kuřátko s hráškem

jarni_kuratko_400 (1)

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★★
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • 4 baby jarní kuřátka
  • 250 g hráškových lusků
  • 250 g hrášku
  • 250 g fazolových lusků
  • 4 lžíce másla
  • 2 svazky tymiánu
  • sůl 
 

Postup:

1. Kuřátka očistěte a  osušte papírovým ubrouskem.

2. Uvnitř i  zvenčí výrazně osolte a  nechte odležet v  chladničce (nejlépe nezakrytá na  mřížce) alespoň 2 hodiny.

3. Po odležení kuřata znovu osušte ubrouskem a  potřete silnější vrstvou změklého másla. Do dutiny každého kuřete ještě vložte malý svazek tymiánu.

4. Připravená kuřata dejte na plech a pečte v troubě rozehřáté na 230 °C podle velikosti asi 30 až 45 minut dozlatova.

5. Fazolové lusky očistěte a zbavte stopky.

6. Hráškové lusky i hrášek očistěte. Dejte do kastrolu. Přidejte dvě lžíce másla, podlijte trochou vody a dobře osolte.

7. Na středním plameni krátce poduste do změknutí. 



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina