Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Jarní sekaná

jarni_sekana-400

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★
Čas přípravy: 60 minut

Ingredience:

 
  • 2 polévkové lžíce ghí
  • 1000 g mletého krůtího masa
  • 1 střední červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst najemno nasekané natě jarní cibulky
  • 1 hrst nasekaného čerstvého koriandru
  • 1 hrst nasekané pažitky
  • 3 vejce
  • 1 polévková lžíce římského kmínu
  • 4 vařená vejce (vařená 6 minut)
  • 1 čajová lžička hořčice bez cukru
  • sůl
 

Postup:

1. Troubu předehřejeme na 180 °C.

2. Cibuli a česnek nakrájíme najemno a na pánvi s rozehřátým ghí je na mírném plameni restujeme dozlatova.

3. Do větší mísy vložíme maso, orestovanou cibuli s česnekem, bylinky, římský kmín, sůl, hořčici a vejce a vše důkladně promícháme.

4. Do chlebové formy o velikosti 30 x 10 cm vložíme polovinu směsi, poté do středu vyskládáme do řady uvařená vejce a překryjeme je zbytkem směsi, kterou prsty opatrně přimáčkneme k vejcím a spodní vrstvě.

5. Sekanou vložíme do trouby a pečeme 45–50 minut. Hotovou sekanou nakrájíme a podáváme společně se zeleninovým pyré.

 


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina