Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Kachna s řepou a dýní

kachna-s-repou-a-dyni-400

Počet porcí: 2
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 60 min.

Ingredience:

 
  • 2 ks kachní prsa
  • 200 g dýně máslová
  • 2 ks červená řepa

Pickles:

 
  • 50 g ocet kvasný
  • 50 g balsamico ocet
  • 30 g med
  • 30 g cukr
  • 2 g koriandr semínka
  • 2 g bobkový list
  • 30 g máslo
  • 30 g olivový olej
  • 1 ks česnek

Vinagrette:

 
  • 40 g sezamový olej
  • 20 g Sriracha
  • 30 g med
  • 30 g Kikkoman
  • 30 g balsamico ocet
  • 20 g jalapeños
  • 20 g semínka dýně
  • 10 g olivový olej
  • sůl

Zdobení:

 
  • 50 g Philadelphia krém
  • 5 g kerblík
  • 5 g kopr

Postup:

1. Očistíme půlku máslové dýně. Škrabkou uděláme cca 20 tenkých plátků (prozatím dáme bokem), zbylou dýni rozkrájíme na kvádry, osolíme, opepříme a zakápnutou olivovým olejem dáme péct v alobalu 60 minut na 180 stupňů.

2. Vezmeme dva kusy červené řepy. Jeden opláchneme, očistíme a škrabkou uděláme tenké plátky (dáme bokem k dýni), druhý kus osolíme, zakápneme olivovým olejem a dáme v alobalu péct k máslové dýni.

Pickles na dýni:

1. Svaříme ocet, 50 ml vody, cukr, bobkový list, koriandrová semínka a sůl a zalijeme dýňové plátky. Necháme hodinu marinovat.

Pickles na řepu:

1. Svaříme balsamico, 50 ml vody, med, sůl a zalijeme řepné plátky. Marinujeme hodinu.

Vinagrette:

1. Smícháme Srirachu, 30 ml sezamového oleje, med, kikkoman, balsamico a dle chuti nakrájíme jalapeños.

2. Dýňová semínka umístíme na plechu na 3 minuty do trouby k dýni a řepě. Poté vytáhneme, osolíme a zakápneme olivovým olejem.

3. Kachní prso očistíme. Osolíme a opepříme, stranu kůže nařízneme tenkými řezy.

4. Na rozehřáté pánvi bez oleje restujeme kůží vespod do křupava, olej sléváme. Jakmile je kůže křupavá, restujeme z druhé strany.

5. Na závěr přidáme kostku másla 30 g se stroužkem česneku a glazujeme.

6. Ke konci umístíme do trouby na 180 stupňů na 4 minuty.

 

Servírování:

Na talíř dáme kopeček Philadelphia krému, na něj umístíme pečenou řepu (kterou jsme oloupali, nakrájeli a osolili) a dýni – obě jsme oglazovali ve vinagrettu. Přidáme kachnu, pickles, semínka a dozdobíme bylinkami.



Archiv receptů

Epikure

Maso a drůbež