Postup:
1. Očistíme půlku máslové dýně. Škrabkou uděláme cca 20 tenkých plátků (prozatím dáme bokem), zbylou dýni rozkrájíme na kvádry, osolíme, opepříme a zakápnutou olivovým olejem dáme péct v alobalu 60 minut na 180 stupňů.
2. Vezmeme dva kusy červené řepy. Jeden opláchneme, očistíme a škrabkou uděláme tenké plátky (dáme bokem k dýni), druhý kus osolíme, zakápneme olivovým olejem a dáme v alobalu péct k máslové dýni.
Pickles na dýni:
1. Svaříme ocet, 50 ml vody, cukr, bobkový list, koriandrová semínka a sůl a zalijeme dýňové plátky. Necháme hodinu marinovat.
Pickles na řepu:
1. Svaříme balsamico, 50 ml vody, med, sůl a zalijeme řepné plátky. Marinujeme hodinu.
Vinagrette:
1. Smícháme Srirachu, 30 ml sezamového oleje, med, kikkoman, balsamico a dle chuti nakrájíme jalapeños.
2. Dýňová semínka umístíme na plechu na 3 minuty do trouby k dýni a řepě. Poté vytáhneme, osolíme a zakápneme olivovým olejem.
3. Kachní prso očistíme. Osolíme a opepříme, stranu kůže nařízneme tenkými řezy.
4. Na rozehřáté pánvi bez oleje restujeme kůží vespod do křupava, olej sléváme. Jakmile je kůže křupavá, restujeme z druhé strany.
5. Na závěr přidáme kostku másla 30 g se stroužkem česneku a glazujeme.
6. Ke konci umístíme do trouby na 180 stupňů na 4 minuty.
Servírování:
Na talíř dáme kopeček Philadelphia krému, na něj umístíme pečenou řepu (kterou jsme oloupali, nakrájeli a osolili) a dýni – obě jsme oglazovali ve vinagrettu. Přidáme kachnu, pickles, semínka a dozdobíme bylinkami.