Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Kachní prsa s medem a pomerančem

kachni_prsa_400

Počet porcí: 6
Obtížnost: ★★★
Čas přípravy: 2 hodiny

Ingredience:

 
  • 3 ks kachních prsou
  • 3 snítky rozmarýnu
  • 3 snítky tymiánu
  • 3 velké listy šalvěje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 pomeranč (chemicky neošetřený)
  • 3 polévkové lžíce medu
  • sůl, pepř

Postup:

1. Kachní prsa opláchneme studenou vodou, osušíme a očistíme.

2. V kůži vytvoříme mělké řezy.

3. Maso osolíme a opepříme z obou stran, přidáme bylinky, rozmáčknuté stroužky česneku, pomerančovou kůru a med.

4. Kachní prsa vložíme do sáčku a zavakuujeme.

5. Vaříme 2 hodiny v sous-vide nebo ve vodní lázni na 55 °C.

6. Následně maso vyjmeme, vložíme na plech a pečeme v troubě při teplotě 220 °C cca 5 minut.

7. Při podávání prsa nakrájíme na plátky a přelijeme masovou šťávou. 



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež