Postup:
Příprava kuskusu:
1. Zeleninový vývar společně s olivovým olejem přivedeme k varu. Poté do něj vmícháme kuskus, přikryjeme poklicí a necháme 15 minut pařit.
2. Kuskus odkryjeme a vidličkou důkladně rozmícháme, aby nebyl slepený. Před servírováním kuskus regenerujeme.
Příprava masa:
1. Z krocaních prsou nakrájíme přes vlákno steaky o hmotnosti 200 g. Steaky opečeme na dobře nahřáté pánvi s malým množstvím olivového oleje ze všech stran dozlatova.
2. Poté steak přeložíme do gastronádoby, ochutíme a pečeme na 150 °C asi 5 minut na stupeň propečenosti medium.
3. Poté steak vyjmeme, přelijeme rozpuštěným máslem, ochutíme šupinatou solí a necháme asi 4 minuty odležet v holdomatu při teplotě 60 °C.
Příprava chutney:
1. Rebarboru oloupeme, omyjeme a nakrájíme na špalíky o délce 2 cm.
2. Jahody osprchujeme, odřízneme zelené konce a podélně je nakrájíme na čtvrtiny.
3. Oloupanou bílou cibuli nakrájíme nahrubo a orestujeme ji i s kořením na olivovém oleji dosklovata. Poté přidáme rebarboru s cukrem a snížíme příkon tepla.
4. Za občasného promíchání dusíme rebarboru na skus. Následně přidáme překrájené jahody a již jen krátce vše podusíme. Nakonec ochutíme solí.
Servírování:
1. Na levou stranu teplého talíře servírujeme sypký bylinkový kuskus, na pravou stranu teplý krocanní steak. Před steak přeložíme rebarborovo-jahodové chutney. Pokrm doplníme zelenou bylinkou shisso.