Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Kroupeto s kachním masem, tučnými játry, marinovanou šalotkou a frissé

kroupeto-s-kachnim-masem-400

Počet porcí: 2
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 1 hodina

Ingredience:

Kroupeto:

 
  • 50 g kachního tuku
  • 50 g šalotky
  • 1 stroužek česneku
  • 600 g středně uvařených krup
  • 200 g obraného kachního masa
  • 50 g másla
  • vývar na podlévání
  • petrželka, sůl, černý pepř

Marinovaná šalotka:

 
  • 100 g šalotky
  • 100 ml vody
  • 100 ml octu z bílého vína
  • 50 g cukru krupice
  • 10 g soli
  • 6 ks nového koření
  • 2 ks bobkového listu
  • 20 ks celého pepře
  • 10 g hořčičných semínek

Kachní játra:

 
  • 200 g tučných kachních jater foie gras
  • olej, sůl, černý pepř

Postup:

Příprava kroupeta:

1. Střední kroupy namočíme den dopředu a ve stejné vodě je uvaříme.

2. Na kachním sádle zpěníme šalotku nakrájenou na malé kostičky a přidáme najemno nasekaný česnek. Jakmile se suroviny rozvoní, přidáme uvařené kroupy, podlijeme vývarem a povaříme.

3. Poté přidáme obrané a natrhané kachní maso, krátce povaříme, svaříme tekutinu a přidáme studené máslo. Dochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

Příprava šalotky:

1. Vše dohromady převaříme a necháme odpočinout 20 minut.

2. Pak přecedíme, přidáme šalotky nakrájené na tenké plátky a minutu povaříme. Necháme vychladnout. (Marinovanou šalotku můžeme použít také do salátu, ke grilovanému masu nebo do hamburgerů.)

Příprava foie gras:

1. Foie gras nakrájíme na silné plátky. Nařízneme je na povrchu, osolíme a nařezanou stranou opečeme na rozpálené pánvi s trochou oleje.

2. Po opečení otočíme a přeléváme vypečeným tukem. Po dopečení je na utěrce osušíme od tuku.


Servírování:

Na talíře dáme jako první kroupeto, navrch položíme opečená kachní játra, ozdobíme salátem frissé a marinovanou šalotkou. Okolo nalijeme ohřátou kachní šťávu nebo fond.



Archiv receptů

Epikure

Maso a drůbež