Postup:
1) V misce smícháme olej se solí, propasírovaným česnekem a kořením.
2) Směsí potřeme kuře uvnitř i zvenku. Přemístíme ho do pekáče, přiklopíme a necháme v chladničce přes noc.
3) Druhý den v pánvi rozehřejeme máslo a olej a osmažíme v ní nadrobno nakrájenou cibuli.
4) Přidáme očištěná játra a restujeme dvě minuty.
5) Rohlíky nakrájené na malé kostky zalijeme na 10 minut 200 ml mléka.
6) Zbývající mléko promícháme se žloutky a přidáme do mísy k rohlíkům spolu s játry, prolisovaným česnekem, petrželí, pažitkou, solí a pepřem a zlehka promícháme.
7) Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho zapracujeme do směsi.
8) Troubu předehřejeme na 160 °C. Nádivku dáme do cukrářského sáčku a stříkneme ji pod kůži i dovnitř kuřete.
9) To poté svážeme provázkem podél těla pod stehny nahoru tak, aby hezky drželo tvar.
10) Před pečením ještě potřeme kůži máslem, kuře položíme na pekáč prsy dolů, podlijeme vodou a pečeme cca hodinu.
11) Poté zvýšíme teplotu na 190 °C, přepneme na gril, kuře otočíme a dopékáme 15 minut dozlatova.