Postup:
1. Cibulky na kořínku zkrojíme, ve slupce lehce naolejujeme, zabalíme do alobalu a upečeme je v troubě na 180 °C (cca 15 minut).
2. Necháme je vychladnout a vpichem zkontrolujeme, zda jsou na skus. Poté zlatou slupku směrem od zkrojeného kořínku nakrojíme a cibulky vyloupneme.
3. Krátkozrnnou rýži uvaříme buď v klasickém hrnci s vodou nebo ve speciálním hrnci na vaření rýže, který má tu výhodu, že se po uvaření sám vypne.
4. Hrnec otevřeme (nebo sundáme pokličku), rýži zlehka promícháme, a ještě na 8 minut jej opět uzavřeme. Poté již můžeme rýži servírovat.
5. Kuře uvaříme (můžeme si udělat i kuřecí vývar) a vychladlé maso osušíme papírovou utěrkou. Pak ho naporcujeme, znovu pečlivě osušíme a pozvolna opečeme na pánvi na másle dozlatova ze všech stran.
6. Současně s kuřetem si v dalším kastrůlku na přepuštěném másle osmažíme žampiony. Až budou hotové dozlatova, přecedíme je a necháme je okapat.
7. Opečené kuře dokončíme v másle se solí. Přidáme perlové cibulky, krátce zarestujeme a přidáme bílé víno, které téměř úplně vyvaříme.
8. Pak přidáme crème fraîche a scezené žampiony. Nakonec přidáme jarní cibulku a servírujeme spolu s dušenou rýží.