Postup:
Příprava fazolové náplně:
1. Fazole přebereme, zalijeme studenou vodou a necháme nejméně 2 hodiny nabobtnat. Poté je uvaříme doměkka a přecedíme.
2. Na pánvi s máslem orestujeme cibuli nakrájenou na nudličky, rozdrcený a nakrájený česnek a nakrájené chilli.
3. Do směsi přidáme koření - mletý koriandr, římský kmín a sůl - a zarestujeme.
4. Nakonec do pánve přidáme uvařené fazole a drcená rajčata a pozvolna provaříme alespoň 20 minut. Na závěr dochutíme nasekaným koriandrem.
Poznámka: Namáčení fazolí bychom neměli uspěchat; nenamočené fazole by při varu popraskaly.
Příprava kuřecího masa:
1. Kuřecí stehenní řízek nakrájíme na plátky a těsně před servírováním ho ogrilujeme z obou stran tak, aby maso zůstalo šťavnaté.
2. Poté maso necháme cca 4 minuty odležet (při teplotě cca 60°C) a nakonec ho nakrájíme na cca 1 cm silné nudličky.
Příprava burritos:
1. Na suché pánvi krátce opečeme tortillu z obou stran a následně ji naplníme. Nejdříve na ni rozložíme listy čerstvého špenátu, poté přidáme fazolovou náplň, zakysanou smetanu, nakrájené kuřecí maso, strouhaný čedar a čerstvý koriandr.
2. Vše pečlivě zabalíme a servírujeme.