Postup:
Příprava masa:
1. Kuřecí prso potřeme olejem a opékáme na pánvi kůží dolů dokud nebude opečené dokřupava. Poté ho obrátíme, přidáme máslo, které osolíme, a lžící přeléváme maso máslem ze všech stran.
2. Maso vyjmeme a dopečeme v troubě předehřáté na 150 °C cca 6 minut. Maso poté necháme odležet na teplém místě (v troubě či holdomatu při teplotě cca 60 °C).
Příprava šťávy:
1. Oloupanou šalotku a slaninu nakrájíme na jemné nudličky, cca 3 mm silné. Ze šalotky je nutné odkrojit kořeny, protože by dodaly pokrmu hořkost.
2. Ve výpeku orestujeme slaninu, přidáme šalotku a orestujeme dosklovata. Přidáme protlak, krátce ho orestujeme, zalijeme červeným vínem, přidáme demi glace, osolíme a povaříme.
3. Nakonec šťávu zjemníme máslem a chuť zvýrazníme nakrájenou listovou petrželí.
Příprava hub:
1. Očištěné houby pomalu opečeme na oleji dozlatova. Přidáme máslo, sůl, snítku tymiánu, zalijeme kuřecím vývarem a tekutinu zredukujeme (odvaříme) na minimum.
Servírování:
1. Na teplý talíř servírujeme šťávu se šalotkou, na ni položíme šikmo nakrájené kuřecí prsíčko.
2. Ke kuřeti naaranžujeme opečené houby. Pokrm doplníme snítkou petržele.