Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Kuřecí soté s jasmínovou rýží

kureci_sote_s_jasminovou_ryzi-400

Počet porcí: 5
Obtížnost: ★★
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • MASO: 900 g kuřecí stehenní plátek
  • 100 g olej slunečnicový
  • 0,5 g sůl kamenná
  • 5 g sójová omáčka light
  • 5 g škrobová moučka
  • 60 g česnek
  • 5 g chilli trochu vody
  • 150 g olej na restování
  • DOVNITŘ: 10 g chilli čerstvé
  • 50 g česnek čerstvý
  • 5 g omáčka ústřicová ABC
  • 5 g omáčka sójová light
  • 10 g kešu ořechy
  • 30 g cukr třtinový
  • 5 g sůl kamenná
  • ZELENINA: 100 g sladké brambory
  • 40 g fazole zelené
  • 100 g mrkev
  • 100 g cuketa zelená
  • 70 g cibule červená
  • 70 g paprika červená
  • 2 g houby jidášovo ucho
  • 20 g bambusové výhonky
  • RÝŽE: 400 g jasmínová rýže
  • POSYP: 20 g koriandr čerstvý
  • 20 g mladá cibulka 
 

Postup:

1. Příprava naložení masa (cca 30 minut): NAKRÁJENÉ MASO smícháme s olejem, drceným česnekem, chilli papričkou, sójovou omáčkou a škrobem.

2. Maso naložíme do druhého dne.

3. Příprava soté (cca 10 minut): Ve voku na oleji orestujeme nahrubo překrájený ČESNEK S CHILLI (pozor, nespálit), poté přidáme marinované maso a opět orestujeme. Nakonec vložíme nakrájenou zeleninu s ořechy a houbami a taktéž orestujeme.

4. Následně zalijeme omáčkami, ochutíme třtinovým cukrem, solí, krátce povaříme a ihned servírujeme.

5. Příprava rýže (cca 15 minut): JASMÍNOVOU RÝŽI vložíme dle porcí do rýžovaru, v poměru 1 : 1,25 odměříme vodu, nalijeme na rýži, uzavřeme rýžovar a zapneme.

6. Jakmile je rýže hotová, rýžovar se vypne. Rýži promícháme plastovou lžící a ponecháme asi 5 minut odležet. Poté servírujeme.

7. Servírování: Na teplý talíř přeložíme rýži, na její střed servírujeme ochucené soté, pokrm doplníme lístky čerstvého KORIANDRU a na plátky nakrájenou lahůdkovou cibulkou.

 

 



Archiv receptů

Epikure

Čerstvá zelenina