Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Pečená krůtí roláda se šalvějí

Pečená krůtí roláda se šalvějí

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • 2 krůtí horní stehna (bez kosti s kůží)
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 30 g čerstvé šalvěje
  • 1 lžíce studeného másla
  • sůl, pepř
  • kuchyňský provázek na svázání
  • máslo na vymazání

Postup

1. Šalvěj očistěte, zbavte stonků a nasekejte nadrobno. Krůtí stehna rozložte na pracovní desku kůží dolů. Z vnitřní strany maso několikrát nařížněte a dlaní mírně naklepejte.

2. Z obou stran osolte a opepřete. Znovu rozložte kůží dolů a z vnitřní strany vmasírujte nasekanou šalvěj. Maso postupně zabalte do dvou menších rolád a svažte provázkem.

3. Připravené rolády dejte do zapékací misky vymazané máslem. Dejte péct do trouby rozehřáté na 140 stupňů a pečte na vnitřní teplotu alespoň 74 stupňů. Ke konci můžete roládu rychle zatáhnout prudkým horním ohřevem v troubě nebo na rozpálené nepřilnavé pánvi.

4. Rolády před podáním nechte asi 15 minut odpočinout. Z misky mezitím slijte tuk, přidejte vývar, seškrábejte nápek a chvíli provařte. Sceďte přes jemné sítko a svařte na šťávu. Před podáváním vmíchejte lžíci studeného másla.


Tipy ze sortimentu



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež