Postup:
1. Perličku vykostíme – vyřízneme prsa a stehna, prsa zbavíme kůže a maso osolíme, opepříme, zavakuujeme a následně vaříme při 63 °C.
2. Poté na hodinu zchladíme a před podáváním ogrilujeme.
3. Kůži z perličky nakrájíme na malé kousky a necháme pomalu vyškvařit tak, aby byla křupavá. Necháme okapat a vychladit, smícháme s nasekanými arašídy a při podávání sypeme na prsa.
4. Skelet z perličky nasekáme na menší kousky a vložíme do rozpáleného hrnce s olivovým olejem, opečeme dozlatova a vyjmeme.
5. Stejným způsobem opečeme stehna, pak je vyjmeme a orestujeme dozlatova na kostky nakrájenou zeleninu. Přidáme tymián, vrátíme kosti a stehna, zalijeme vínem, vyvaříme ho a poté přidáme vývar.
6. Vaříme cca 1 hodinu, poté vyjmeme stehna, zbavíme je kostí a maso natrháme na malé kousky.
7. Vložíme je do rendlíku, přidáme máslo, polovinu omáčky a konfi t dochutíme solí a pepřem.
8. Kosti scedíme asi po dvou hodinách přes plátno a zredukujeme na cca 200 ml, z toho 100 ml přidáme do konfi tu a 100 ml provaříme s limetkovou kůrou a šťávou.
9. Kořen petržele oloupeme a vykrájíme z něj malé soudky, které spaříme v osolené vodě a před podáváním orestujeme na másle s tymiánem.
10. Arašídy vložíme do rendlíku, zalijeme vodou tak, aby byly ponořené, a vaříme doměkka cca 1 hodinu za stálého dolévání vody – musí být stále ponořené.
11. Poté polovinu tekutiny scedíme a schováme ji na později. Arašídy se zbytkem vody rozmixujeme s máslem dohladka a dochutíme solí.
12. Zbylou vodu použijeme v případě, že je pyré příliš husté.
13. Podávání - arašídové pyré ohřejeme na požadovanou teplotu a stříkneme na talíř hromádku ve tvaru oválu. Na ni poházíme soudky z orestované petržele, několik natrhaných kousků pomela a posypeme bylinkami. Poté do středu talíře položíme opečené nebo ogrilované prso, na které poklademe vyškvařenou a na kousky nasekanou kůži smíchanou s opraženými arašídy. V rendlíku ohřejeme konfi t, vytvarujeme z něj dvěma lžícemi nok, vložíme na talíř a vedle něj nalijeme omáčku.