Postup:
Příprava masa:
1. Jarní kuřátka důkladně očistíme a rozřízneme na poloviny.
2. Kuřecí vývar přivedeme k varu, vložíme do něj překrájená kuřátka, ochutíme ho solí a opět přivedeme k varu. Z povrchu naběračkou opatrně sbíráme pěnu ze sražených bílkovin.
3. Snížíme příkon a vývar s kuřaty vaříme táhnutím. Jakmile je maso kuřat měkké, podběrákem je opatrně vyjmeme a necháme je, rozložené na pekáči, zchladnout.
4. Z kuřátek odstraníme kůži a částečně je vykostíme. Vývar přecedíme přes jemný cedník a dále ho použijeme.
Příprava krupicových hranolů:
1. V kastrůlku uvedeme mírně osolené mléko k varu a za stálého míchání přisypáváme krupičku. Pozvolna pak uvaříme hustou kaši, kterou necháme zchladnout.
2. Do zchladlé hmoty vmícháme měkké máslo, muškátový oříšek a žloutky. Směs vložíme do připravené formy vyložené potravinovou fólií, poté formu uzavřeme a vložíme ji do vodní lázně.
3. Nádobu vložíme do konvektomatu nebo trouby a vaříme nebo pečeme na 80 °C asi 1 hodinu. Poté ji necháme zchladnout, vyklopíme z formy a nakrájíme na hranoly o váze 75 g.
4. Těsně před servírování opékáme hranoly na pánvi s nepřilnavým povrchem s malým množstvím olivového oleje dozlatova ze všech stran.
Vložka do vývaru:
1. Očištěnou zeleninu nakrájíme na asi 1 cm kostičky. Cukrovému hrášku odkrojíme špičky.
2. V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme na něm nakrájenou zeleninu, kromě hrášku. Poté zeleninu zalijeme přecezeným vývarem a uvaříme ji na skus.
3. Nakonec do vývaru přidáme překrájený hrášek.
Servírování:
1. Do teplého talíře nalijeme ochucený vývar se zeleninou, vložíme do něj opečený krupicový hranol a naaranžujeme částečně vykostěné maso kuřátka. Pokrm doplníme snítkou čerstvé listové petržele.