Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Bún bò nam bô

bun_bo_nam_bo-400

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆
Čas přípravy: 1 hodina

Ingredience:

 
  • 500 g hovězí roštěné (nebo jiného minutkového masa)
  • 1 balení (cca 200 g) rýžových nudlí bún
  • 3 stonky citronové trávy
  • 1 polévková lžíce nasekaného zázvoru
  • 2 polévkové lžíce nasekaného česneku
  • 1 menší ledový salát
  • 2 mrkve
  • 1 hrst mungo klíčků
  • 5 polévkových lžic pražených arašídů
  • svazek koriandru
  • svazek klasnatky brvité (zelená perila)
  • svazek perily křovité (červená perila)
  • 2 polévková lžíce rostlinného oleje
  • 3 polévková lžíce rybí omáčky
  • omáčka nuoc cham

Pracovní postup:

1. Maso nakrájíme na tenké plátky, promícháme ho s olejem, rybí omáčkou, zázvorem, česnekem a najemno nasekanou oloupanou citronovou trávou a necháme marinovat.

2. Mezitím namočíme rýžové nudle na 30 minut do studené vody.

3. Pak je vložíme do vroucí vody a vaříme cca 3 minuty.

4. Poté je scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a rovnou rozdělíme do velkých misek.

5. Očištěný ledový salát nakrájíme na tenké proužky, mrkev na tenké nudličky a bylinky posekáme nahrubo.

6. V rozpálené pánvi opečeme zprudka hovězí maso tak, aby se zatáhlo, ale přitom uvnitř zůstalo růžové.

7. Stáhneme ho z pánve.

8. Do misky k nudlím pak přidáme nakrájenou zeleninu, klíčky, bylinky, maso, zalijeme teplou omáčkou nuoc cham a nakonec zasypeme praženými oříšky.


Tip Kamu: Největší kouzlo vietnamské kuchyně spočívá v lehkosti – patří k nejzdravějším na světě. Mraky čerstvých bylinek podporují trávení a startují metabolismus, a proto jsou všichni Vietnamci tak štíhlí. Měli bychom se od nich více inspirovat.



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež