Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Čevabčiči v pita chlebu se zeleninovým salátem a česnekovým dresinkem

cevabcici-v-pita-chlebu-400

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆
Čas přípravy: 40 minut

Ingredience:

 
  • 1 200 g Čevabčiči polotovar
  • 800 g Pita chleba
  • 300 g Zelí červené, sterilované
  • 20 g Pažitka čerstvá
  • 2 g Sůl kamenná
  • 20 g Olej rostlinný

Zelenina:

 
  • 200 g Paprika červená
  • 200 g Paprika červená
  • 200 g Okurka salátová
  • 80 g Cibule červená
  • 120 g Trhaný salát mix  
  • 30 g Pažitka čerstvá

Dresink:

 
  • 200 g Jogurt bílý 10%
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 50 g Mléko 1,5%
  • 80 g Česnek čerstvý, český
  • 2 g Sůl kamenná

Postup:

Příprava dresinku (cca 15 minut):

1. V nádobě metlou rozmícháme jogurt a zakysanou smetanu. 

2. Poté postupně vmícháme mléko, až nám vznikne hustý, hladký dresink. 

3. Do dresinku přidáme najemno nastrouhaný česnek, ochutíme solí a opět metlou krátce promícháme. Hotový dresink má hustě tekoucí konzistenci.

Příprava zeleniny (cca 15 minut):

1. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky o velikosti cca 5 mm. 

2. Salát omyjeme ve studené vodě a necháme okapat (popřípadě použijeme odstředivku na saláty).

Příprava masa (cca 8 minut):

1. Maso grilujeme na nahřátém grilu při 180°C z obou stran cca 2 - 2,5 minuty.

Příprava zelí (cca 5 minut):

1. Očištěné hlávkové zelí nakrájíme na jemné nudličky a ochutíme solí, nadrobno nakrájenou pažitkou a rostlinným olejem.

Servírování:

Pita chleba překrojíme na poloviny a plníme listovými saláty,zeleninou, mletým masem a dresinkem. Ochucené zelí podáváme v mističce.



Archiv receptů

Epikure

Maso a drůbež