Postup:
1. Nasekáme cibuli a česnek a ve velké pánvi je zlehka orestujeme na troše oleje.
2. Přidáme mleté maso, ochutíme je solí, pepřem a kmínem a osmahneme.
3. Směs zchladíme vývarem. Přimícháme konzervovaná rajčata, rajčatové pyré, kukuřici a fazole.
4. Nakrájíme rajčata a papriky, chilli papričky zbavíme semínek a nasekáme je najemno. Zeleninu vmícháme do obsahu pánve a zvolna vaříme asi 90 minut.
5. Přisypeme nastrouhanou čokoládu a necháme ji zvolna rozpustit. Směs vaříme na mírném plameni ještě půl hodiny a podáváme s masovými kuličkami.
Poznámka: Při manipulaci s mletým masem dbejte na přísná hygienická opatření – pracovní plochu, nástroje, ruce i oblečení udržujte v čistotě. Používejte maximálně kvalitní a čerstvé maso – skladujte je při správné teplotě a umelte těsně před použitím. Kuchyňské náčiní (mlýnek, nože, prkénko) používejte výhradně ke zpracování masa.