Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Grilované čevabi s dresinkem, zelím a ajvarem v tortille

grilovane-cevabi-s-dresingem-zelim-ajvarem-400

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆
Čas přípravy: 30 minut

Ingredience:

 
  • 300 g Čevabi chlazené
  • 200 g Tortilly 20cm
  • 50 g Cibule červená
  • 125 g Ajvar jemný
  • 10 g Máta svazek
  • 10 g Koriandr svazek
  • 5 g Česnek čerstvý
  • 125 g Zakysaná smetana
  • 1 g Sůl kamenná
  • 100 g Sterilované zelí červené
  • 25 g Beraní rohy bez nálevu
  • 5 g Olej rostliný
  • 50 g Salát mix

Postup:

Příprava masa (cca 6 minut):

1. Jednu polovinu steak plotny si rozpálíme na 200°C, druhou polovinu si necháme, jako dohřívací plochu v teplotě 100°C. 

2. Pomocí papírové utěrky namočené v oleji vytvoříme na tálu nepřilnavou plochu. 

3. Na tál vkládáme čebabi a opékáme z každé strany  3-4 minuty. 

4. Hotové šišky si přesuneme na část tálu určenému k dohřívání.

Příprava česnekového dresinku (cca  5 minut):

1. Česnek oloupeme a stroužky nastrouháme na jemném struhadle (utřeme nožem).

2. Nastrouhaný česnek osolíme a smícháme se zakysanou smetanou. 

3. Hotový dresink přendáme do připravené gastronádoby.

Příprava salátu a bylinek (cca 5 minut):

1. Trhaný salát řádně omyjeme, necháme okapat a přendáme do připravené gastronádoby. 

2. Totéž provedeme s mátou a koriandrem. Obě bylinky přetrháme na menší kousky. Díky tomu nám vydrží déle, než když je nasekáme nožem.

Příprava doplňků (cca 5 minut):

1. Ajvar přendáme do připravené gastronádoby, červené sterilované zelí bez nálevu také. 

2. Beraní rohy zbavíme stopky a překrájíme na menší kousky cca 1,5 cm. 

3. Oloupanou červenou cibuli překrojíme napůl a nakrájíme na jemná půl kolečka. Také přendáme do připravené gastronádoby.

Servírování:

Připravenou tortillu potřeme z jedné půlky ajvarem a česnekovým dresinkem. Druhou půlku necháme suchou, aby byla tortilla po stočení z vnější strany čistá. Poklademe přetrhanou mátu a koriandr. Přidáme hotové čevabi a doplníme salátem, červeným zelím, červenou cibulkou a překrájenými beraními rohy. Tortillu stočíme do válečku, který utáhneme a překrojíme na dvě poloviny.



Archiv receptů

Epikure

Maso a drůbež