Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Grilovaný flap steak s pikantním lilkem a rajčaty

grilovany_flap_steak_s_pikantnim_lilkem_rajcaty-400

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★☆☆
Čas přípravy: 1 hodina

Ingredience:

 
  • 800 g Flap steaku
  • 1 lilek
  • 1 paprika
  • 2 červené sladké papriky
  • 2 větvičky třešňových rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 2 citrony
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce vinného octa
  • čerstvé bylinky
  • sůl, pepř
  • chilli vločky

Pracovní postup:

1. Lilek a papriky dejte v celku na rozpálený gril a nechte postupně ze všech stran spálit. Papriky přikryjte, nechte změknout a oloupejte. Lilek vydlabejte. Třešňová rajčata grilujte do změknutí. Citron rozkrojte na polovinu a grilujte do změknutí.
2. V misce smíchejte lilek s nakrájenou paprikou a nasekaným česnekem. Výrazně dochuťte octem, olivovým olejem, solí, pepřem a chilli vločkami. Přidejte rajčata, čerstvé bylinky a nechte odležet.
3.  Flap steak osušte a z obou stran výrazně osolte. Grilujte zprudka na přímém žáru z obou stran (z každé strany 2 až 3 minuty). Přeneste na mírný nepřímý žár a nechte dojít na požadovaný stupeň propečení. Steak dejte stranou a nechte 10 minut dojít. Nakrájejte na centimetrové plátky přes vlákno. Podávejte s připravenou zeleninou a citronem.



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež