Grilovaný ribeye s řeckým cuketovým salátem

Grilovaný ribeye s řeckým cuketovým salátem

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★★
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • 4 hovězí steaky (vysoký roštěnec)
  • 60 g sýru feta
  • 50 g oliv kalamata (bez pecky)
  • 2 žluté cukety
  • 2 zelené cukety
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • sůl, pepř, vinný ocet

Postup:

1. Steaky vybalte, osušte a z obou stran pořádně osolte. Nechejte odležet alespoň 3 hodiny před grilováním (nebo přes noc). Cuketu nakrájejte na 1 cm silné plátky. Bylinky nasekejte. Sýr feta rozdrobte a rajčata nakrájejte.

2. Na rozehřátém grilu nejprve grilujte cuketu nasucho z obou stran. Dejte do misky. Osolte, zakápněte olivovým olejem a promíchejte s rajčaty, bylinkami a olivami. Dochuťte vinným octem a pepřem.

3. Připravené steaky usušte a grilujte nejprve na přímém žáru (nebo na rozpálené grilovací pánvi) - z každé strany 1 až 2 minuty. Přesuňte na nepřímý žár (nebo do trouby rozehřáté na 140°) a dopečte na požadovanou teplotu propečení. Hotové steaky nechte 5 až 10 minut odležet.



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež