Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Hovězí burger s quacamole

hovezi_burger_s_guacamole-400

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★★☆☆
Čas přípravy: 45 minut

Ingredience:

 
  • 800 g hovězího masa (chuck roll)
  • 4 máslové žemle na burgery
  • 4 plátky čedaru
  • 2 avokáda
  • 1/2 limetky
  • 1/2 šalotky
  • 1/2 svazku koriandru
  • 1 červená cibule
  • 2 rajčata
  • 6 lžic chipotle majonézy
  • 1 lžíce másla
  • sůl, pepř

Pracovní postup:

1) Avokádo oloupejte a zbavte pecky. Rozmačkejte je v misce společně s nasekanou šalotkou, koriandrem a limetkovou šťávou. Dochuťte solí a pepřem.

2) Maso očistěte, nakrájejte na větší kostky a namelte v mlýnku na maso (středně hrubý nástavec). Z mletého masa odvažte jednotlivé porce (á 175 až 200 g). Maso zbytečně nehněťte a vyformujte do tvaru burgerů, uprostřed mírně promáčkněte. Maso by mělo být o kousek větší než žemle.

3) P řipravené burgery z obou stran výrazně osolte a opepřete. Potřete olejem a dejte péct na rozpálenou litinovou pánev. Pečte dohromady okolo 6 až 8 minut podle požadovaného stupně propečení. V půlce pečení přidejte sýr a nechte rozpustit.

4) P řipravené burgery dejte stranou. Žemle nakrojte a opečte na rozehřátém másle. Burgery sestavte z opečené žemle, kterou potřete majonézou. Přidejte plátek masa, rajče, cibuli a vrstvu guacamole.



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež